Eindelijk winst voor S.V. Nieuwleusen

Na een reeks nederlagen en enkele gelijke spelen was er eindelijk winst voor S.V. Nieuwleusen. Het was pas de tweede winstpartij dit seizoen. Het bezoekende FC Meppel dat uit de laatste vijf duels maar liefst 12 punten wist te pakken moest met 2-0 het onderspit delven. Voor de 1e keer dit seizoen werd door de Nieuwleusenaren “de nul” gehouden.

 

Door de opgelopen rode kaarten in het vorige duel tegen NEC Delfzijl moest S.V. Nieuwleusen het deze middag stellen zonder de geschorste spelers Anne Jan Broek en Bas Evenboer.

FC Meppel begon voortvarend aan de wedstrijd en dat leidde in het eerste kwartier tot enkele mogelijkheden. Een kopbal na een hoekschop ging maar rakelings voorlangs en even later ging een vrije kopkans maar net over het doel. S.V. Nieuwleusen speelde zich geleidelijk onder de druk vandaan en had een goede mogelijkheid om de score te openen. Een inzet van Reinier Meijerink in de korte hoek werd ten koste van een hoekschop knap onschadelijk gemaakt door de doelman van FC Meppel. Na een half uur spelen kwam de tweede goede mogelijkheid voor S.V. Nieuwleusen. Tom Vasse kwam oog in oog te staan met de doelman, maar deze kans werd niet benut. Kort voor rust kwam S.V. Nieuwleusen heel gelukkig weg. Tot grote opluchting van het thuispubliek belandde een boogbal over de verdediging op de paal.

Kort na rust kreeg Rik Beens van FC Meppel een rode kaart wegens een overtreding op de doorgebroken Justin Beentjes. De toegekende vrij trap, net buiten de 16 meterlijn, werd door Reinier Meijerink perfect langs de muur in de rechterbenedenhoek geplaatst: 1-0. FC Meppel zag zich ondanks de man minder situatie genoodzaakt nog meer de aanval te zoeken om de achterstand ongedaan te maken en risico’s te nemen in de verdediging. Halverwege de tweede helft wist Justin Beentjes hier wel raad mee. Opnieuw was hij de verdediging te snel af, omspeelde de doelman en scoorde beheerst:2-0. De gasten probeerden nog wel het tij te keren maar de verdediging van S.V. Nieuwleusen onder aanvoering van het zeer jonge duo Roy Bollemaat en Stefan van Veen gaf geen krimp.

 

Deze winst heeft voor S.V. Nieuwleusen helaas niet geleid tot het naderen van mede degradatiekandidaat Groen Geel. Ook zij wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. S.V. Nieuwleusen zal de komende wedstrijden dus nog volop aan de bak moeten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. 

 

Volgende wedstrijd: 21 april a.s. uit tegen koploper SV Bedum. Aanvang: 15.00 uur. Supporters kunnen gratis met de spelersbus mee, die om 12:45 uur vertrekt.

 

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Stan Scholten (74e Joran Buursema), Saake Malestein

Middenveld: Ruben Brinkman, Mark de Weerd, Ruben van Dijk (71e Wouter Tabbers)

Aanval: Reinier Meijerink, Rémon Scheper (46e Justin Beentjes) Tom Vasse

 

Scoreverloop:

54e: 1-0 Reinier Meijerink

70e: 2-0 Justin Beentjes

 

Pupillen van de week:

 

Rinse Visscher en Lars Herssevoort, beide jongens spelen in JO13-1.