S.V. Nieuwleusen speelt gelijk tegen S.V. Marknesse

Op sportcomplex “De Punt” in Marknesse heeft S.V. Nieuwleusen tegen SVM, de nummer 2 op de ranglijst, met 1-1 gelijk gespeeld.

S.V. Nieuwleusen liet zich vooral in de eerste helft niet van haar beste zijde zien. De opbouw en de nauwkeurigheid in de passing liet sterk te wensen over. Ook de vleugelverdediging had de grootste moeite om de snelle spitsen van SVM af te stoppen. Uit de spaarzame aanvallen van S.V. Nieuwleusen had Wouter Tabbers in de 10e minuut de score bijna geopend via een afstandsschot dat maar rakelings over de kruising ging. In de 20e minuut kreeg dezelfde speler uit een snel genomen vrije trap een betere kans die niet werd benut. Zijn schot ging rakelings voorlangs het doel. Een mooie combinatie tussen Reinier Meijerink en Tom Vasse in de 40e minuut had S.V. Nieuwleusen de voorsprong kunnen opleveren. Het schot van Vasse belandde echter in het zijnet. Nog geen minuut later was het bijna raak aan de andere kant, ware het niet dat Tim Hoogenkamp een prima redding verrichte ten koste van een hoekschop. Op slag van rust ontsnapte S.V. Nieuwleusen opnieuw aan een achterstand. De snelle en behendige spits Chris Berndsen soleerde door de verdediging en zijn inzet trof tot grote opluchting van de meegereisde supporters slechts de paal.
Na de rust zag het spel van S.V. Nieuwleusen er beter uit en werd het aanvallende gevaar van SVM meer aan banden gelegd. Toch ontsnapte S.V. Nieuwleusen een kwartier voor tijd weer aan een achterstand. Ook nu liet Tim Hoogenkamp zijn kwaliteiten zien door ternauwernood via zijn voeten redding te brengen. S.V. Nieuwleusen putte hieruit moed en ging meer in de aanval. Dit leidde tot een kans voor Saake Malestein op aangeven van Wouter Tabbers. Nu redde de doelman van SVM zijn ploeg voor een achterstand. Het harde werken van S.V. Nieuwleusen werd in de slotfase beloond. In de 88e minuut scoorde de goed spelende Reinier Meijerink op aangeven van de ingevallen Anne Jan Broek. In eerste instantie belandde zijn inzet op de lat, maar in de rebound wist hij alsnog het net te vinden (0-1). Om toch nog een punt te redden ging SVM met man en macht in de aanval en niet zonder resultaat. In blessuretijd wist Jorn Strijk uit een voorzet over rechts de uiteindelijk toch wel verdiende gelijkmaker te scoren (1-1).

Donderdag 8 november om 20.00 uur staat er een oefenwedstrijd thuis tegen VV Dalen op het programma. Volgende competitiewedstrijd: 17 november thuis tegen SC Lutten. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:
Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Stan Scholten, Ruben Brinkman
Middenveld: Thomas Huzen (66e Anne Jan Broek), Saake Malestein, Tom Vasse, Nick Holsappel (74e Bas Evenboer)
Aanval: Reinier Meijerink, Wouter Tabbers

Scoreverloop: