S.V. Nieuwleusen speelt gelijk tegen FC Meppel

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop moest S.V. Nieuwleusen, rode lantaarndrager in de 2e klasse J Noord, de belangrijke uitwedstrijd spelen tegen FC Meppel. FC Meppel had slechts drie punten meer vergaard en bij winst zou er de zo broodnodige aansluiting zijn. Helaas zat er na een spannende strijd niet meer in dan een 2-2 gelijkspel.

S.V. Nieuwleusen kwam binnen de lijnen met het zeer jonge centrale duo Roy Bollemaat en Stefan van Veen. Dit duo had bewezen haar mannetje te staan in de vorige week gewonnen oefenwedstrijd tegen WZC uit Wapenveld. Dit in groot contrast met de centrale verdediging van FC Meppel, o.a. bestaande uit de bijna 40 jarige routinier Edwin Maat. Dat deze man is teruggehaald om de verdediging te versterken, heeft ongetwijfeld te maken met de tot nu toe tegenvallende resultaten.

S.V. Nieuwleusen begon voortvarend aan de wedstrijd en dat leidde tot een paar niet benutte mogelijkheden voor de snelle Justin Beentjes. Na een kwartier spelen kwam S.V. Nieuwleusen verdiend op voorsprong door Tom Vasse op aangeven van Reinier Meijerink (0-1). In het verdere verloop van de 1e helft was S.V. Nieuwleusen de bovenliggende partij maar werden de  kansen om de score uit te breiden niet benut.

Kort na de rust kwam S.V. Nieuwleusen door slecht verdedigen binnen twee minuten op een achterstand te staan door doelpunten van achtereenvolgens Dave Knipmeijer en Emiel Kwant (2-1). FC Meppel koesterde deze snelle en onverwachte voorsprong door massaal te gaan verdedigen en te proberen met lange ballen de spitsen te bereiken. S.V. Nieuwleusen ging niet bij de pakken neerzitten en met veel inzet werd de verdediging van FC Meppel onder druk gezet. Kansen op de gelijkmaker waren er voor Ruben van Dijk en Justin Beentjes, maar doelman Stijn Koch deed zijn werk naar behoren. Toch ging deze doelman in de fout door de doorgebroken Justin Beentjes buiten de zestien meterlijn onderuit te halen. Normaal gesproken had de doelman hiervoor een rode kaart moeten krijgen. Scheidsrechter Agricola zag blijkbaar aanleiding om het bij een gele kaart te laten. Tien minuten voor tijd kreeg S.V. Nieuwleusen loon naar werken. Bas Evenboer speelde op links zijn man uit en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Reinier Meijerink afgerond (2-2). FC Meppel kreeg kort voor tijd nog een kans om alsnog de winst te pakken. Tot opluchting van de talrijk meegereisde supporters wist doelman Timo Muller dit te voorkomen.

Hoewel S.V. Nieuwleusen deze middag de winst niet kon pakken, biedt het vertoonde spel en vooral de inzet voldoende aanknopingspunten en vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Volgende wedstrijd: 3 februari thuis tegen De Weide. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Timo Muller

Verdediging: Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Ruben Scholten (75e Martin de Weerd), Stan Scholten

Middenveld: Ruben van Dijk, Tom Vasse, Anne Jan Broek (59e Ruben Brinkman)

Aanval: Reinier Meijerink, Justin Beentjes (77e Mike Mijnheer), Bas Evenboer

Scoreverloop: