S.V. Nieuwleusen pakt punt bij koploper Bedum

Zaterdag 21 april moest de hoofdmacht van S.V. Nieuwleusen afreizen naar Bedum.

De wedstrijd stond onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Sarah Brinkkemper. Na wat aftasten over en weer met wat kleine kansen, was het Reinier Meijerink die een mooie steekpass gaf op Tom Vasse, die de bal netjes onder de keeper doorschuift: 0-1. Over en weer zijn er wat kansen maar tot doelpunten leidt het niet. Net voor rust wordt Bas Evenboer gevloerd door de aanvoerder van Bedum. De scheidsrechter beoordeelt het als net buiten de zestien meter en geeft geen gele kaart. Vele toeschouwers beoordeelden dit anders, maar helaas voor S.V. Nieuwleusen, geen penalty. Net na de rust brak Tom Vasse door en werd hij gestuit door wederom de aanvoerder van Bedum. Nu wel een penalty en wederom geen gele kaart. De penalty werd hard ingeschoten door Reinier Meijerink: 0-2.

Direct hierna kiest S.V. Bedum de aanval en uit een afgeslagen corner wordt de bal ingeschoten en kan de verdediging van S.V. Nieuwleusen geen redding brengen: 1-2.

Bedum drukt door en denkt de gelijkmaker te maken, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. In de 66e minuut is het toch de gelijkmaker doordat Jordy van Haag volledig vrij de bal in de kruising kan jagen: 2-2. Bedum gaat op jacht naar de overwinning maar S.V. Nieuwleusen krijgt countermogelijkheden. Tom Vasse wordt opnieuw onreglementair gestuit, maar de scheidsrechter ziet dit anders. 20 minuten voor tijd schiet Bedum keihard op de onderkant van de lat maar de bal komt voor de doellijn terug. Tien minuten voor tijd mag Bedum een vrije trap nemen net buiten de zestien meter, de bal gaat perfect richting de kruising maar Tim Hoogenkamp rammelt de bal uit de kruising. Vijf minuten voor tijd is het bijna Rémon Scheper die S.V. Nieuwleusen de drie punten bezorgt, maar zijn schot verdwijnt net naast het doel. Het blijft bij een gelijkspel.

Het lijkt erop dat S.V. Nieuwleusen gewend raakt aan het hoge niveau in de tweede klassse. Het zal de komende wedstrijden blijken of het verblijf in de tweede klasse behouden kan worden. Zaterdag 28 april wordt het restant van de wedstrijd S.V. Nieuwleusen – De weide gespeeld. Deze wedstrijd is op 3 februari wegens hevige sneeuwval gestaakt. Er moet nog 25 minuten uitgespeeld worden met een 0-0 stand.

Opstelling:

Doel: Tim Hoogenkamp

Achter: Anne Jan Broek, Stefan van Veen, Roy Bollemaat, Stan Scholten

Midden: Reiner Meijerink, Ruben Brinkiman, Mark de Weerd, Ruben van Dijk (69: Rémon Scheper)

Voor: Tom Vasse, Bas Evenboer (65: Wouter Tabbers)

Scoreverloop:

14e min. : 0-1 Tom Vasse