S.V. Nieuwleusen op karakter naar de 2e klasse

S.V. Nieuwleusen viert dit jaar haar 60 jarig bestaan en voor de 3e maal in de historie  promoveert de club naar de 2e klasse. De vorige twee keer na behalen van het kampioenschap, deze keer na een bloedstollende nacompetitiefinale met verlenging. Vorige week werd The Knickerbockers thuis met 2-0 verslagen, een goede uitgangspositie dus. Zaterdag 3 juni werd de heenwedstrijd in Groningen gespeeld. Na een 2-0 stand bij het einde van de reguliere wedstrijd volgde er een verlenging. In de verlenging werd het 3-2 voor thuisclub. S.V. Nieuwleusen is dus op doelsaldo door: 3-4. Klik hier voor de foto’s.

Renier Meijerink was met twee doelpunten het goudhaantje bij de oranje-zwarten.

Op het sportpark van de universiteit troffen de spelers van S.V. Nieuwleusen en de supporters een feestende massa. Er was een toernooi voor de lager spelende studenten georganiseerd. The Knickerbockers(TKB) en S.V. Nieuwleusen troffen elkaar op veld 2, een prima kunstgrasveld. De finale op weg naar de 2e klasse werd gespeeld onder een  super mooie voetbalsfeer. Dit met dank aan de vele supporters van S.V. Nieuwleusen die met de bus van de supportersvereniging en met auto’s naar Groningen waren gekomen.

Net als in Nieuwleusen bepaalde TKB het begin van de wedstrijd. Met frivool voetbalspel werd S.V. Nieuwleusen onder druk gezet. Dankzij snelle buitenspelers, een echte spelmaker en een dominante laatste man maakte TKB het S.V Nieuwleusen wederom lastig om in haar spel te komen. S.V. Nieuwleusen kon via de agressief spelende Tom Vasse hier zo af en toe iets tegenover zetten.

Al in de 18e minuut scoorde Robin Schoonveld koppend uit een voorzet de 1-0 voor TKB binnen. S.V. Nieuwleusen zette hier een schot op de paal van Erwin Dijk en een knap schot van Reinier Meijerink tegenover. Voor de rest was het de 1e helft TKB wat de klok sloeg. Met een ruststand van 1-0 trokken de supporters richting de feestkantine van The Knickerbockers.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Toen in de 64e minuut Erwin Goutbeek geblesseerd de defensie moest verlaten zette TKB nog maar eens extra aan. Dit resulteerde in de 2-0 van invaller Mario, waardoor het uitdraaide op een verlenging.

In de verlenging sprak S.V. Nieuwleusen, net als in de thuiswedstrijd, haar karakter aan. Mark de Weerd ging voorop in de strijd, hij kreeg bijval van de nog frisse invaller Anne Jan Broek. In de 1e minuut van de verlenging schoot Reinier Meijerink de 1-2 binnen. Dit nadat Rob Muller een corner prima terug kopte. Nog in de 1e helft van de verlenging tekende Reinier Meijerink ook de 2-2 aan, maar vlak voor het einde van de 1e verlenging scoorde Patrick Nanninga de 3-2.

TKB zat er door in de 2e helft van de verlenging. S.V. Nieuwleusen vocht zich op een bewonderingswaardige manier naar de 2e klasse. Het moet gezegd worden, het kwam uit de tenen, maar dat zijn de mooisten.

Een prachtig afscheid voor aanvoerder Rob Muller, stylist Erwin Dijk en de stoere verdediger Robbert Veenstra.

Afscheidnemend trio

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel:   Timo Muller.

Achterhoede: Stan Scholten (90e minuut Anne Jan Broek)  – Rob Muller – Erwin Goutbeek (64e min. Joran Buursema) –  Robbert Veenstra.

Middenveld: Ruben Brinkman – Mark de Weerd – Erwin Dijk (63e min. Rémon Scheper)

Voorhoede: Tom Vasse – Saake Maalestijn – Reinier Meijerink.