2017-2018

S.V. Nieuwleusen verspeelt drie kostbare punten in het verre Delfzijl

Zaterdag 7 april speelde S.V. Nieuwleusen haar verste uitwedstrijd van dit seizoen. In Delfzijl werd de strijd aangebonden met de Neptunia Eems Boys Combinatie. De enige overwinning tot nu was thuis tegen NEC Delfzijl. De wedstrijd werd dus met enig vertrouwen tegemoet gezien.

S.V. Nieuwleusen speelde een keurige 1e helft. Het elftal stond goed, liet zich inzakken, maar was gevaarlijk op de counter. De gevaarlijke Jari Slort werd goed afgestopt en het elftal van David Leeuw begon met vertrouwen te voetballen en kreeg de betere kansen.

Aanvaller Tom Vasse liet regelmatige de bedoelingen van S.V. Nieuwleusen zien. Met gevaarlijke dribbels zorgde hij samen met Rémon Scheper voor gevaar in de achterhoede van NEC Delfzijl. De beste kans was echter voor Bas Evenboer, wanneer hij de bal goed op zijn schoen gekregen had was de keeper van NEC kansloos geweest. Echter de rust breekt aan met een brilstand. De meegereisde trouwe supporters zochten met vertrouwen het knusse clubhuis van NEC Delfzijl op.

Hun droom valt echter op een verschrikkelijke manier in duigen. Jari Slort versiert een schrapschop, waaruit Nino Tualena de 1-0 aantekent. Scheidsrechter K. Moed denkt moedig te moeten zijn en geeft Bas Evenboer rood na een domme overtreding op de middenlijn. Erwin Noordhoff scoort met een afstandsschot 2-0. De ingevallen Anne Jan Broek ontvangt een onbegrijpelijke rode kaart. Het is te hopen is dat de radioman, die aan de middenlijn er bovenop zat, de scheidsrechter nog het ware verhaal heeft verteld. Hierna staat S.V. Nieuwleusen kansloos met negen man en de wedstrijd is gespeeld.

De leidsman vond het ook nog nodig om teamleider Alrik Lenters achter het leunhek te sturen. NEC Delfzijl was de betere ploeg, maar hekkensluiter S.V. Nieuwleusen verdiende zeker meer dan deze gevoelige nederlaag.

A.s. zaterdag 14 april speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen FC Meppel. Gezien de uitwedstrijd van 27 januari jl. geen kansloze missie. Supporters komt allen en moedig onze hoofdmacht aan !

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel:          Tim Hoogenkamp

Verdediging:  Stan Scholten (66e min. Anne Jan Broek),Roy Bollemaat, Stefan van Veen ,Saake Malestein

Middenveld:   Mark de Weerd, Reinier Meijerink, Ruben Brinkman (87e min. Ruben Scholten)

Aanval:                  Bas Evenboer, Tom Vasse, Rémon Scheper (55e min. Justin Beentjes)

Scoreverloop :

52e  minuut: 1 – 0  Nino Tualena (strafschop)

67e  minuut: 2 – 0  Erwin Noordhoff