S.V. Nieuwleusen JO9-2 pakt prachtige 2e plek op internationaal toernooi

Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 juni heeft het S.V. Nieuwleusen JO9-2 team meegedaan aan het door de duitse organisatie Komm-Mit georganiseerde internationale toernooi. Aan dit toernooi, dat werd gehouden in Ommen, deden in totaal 83 teams aan mee, variërend in de leeftijd O9 tot O15 en een aparte O15 meiden poule.

Het toernooi werd op donderdagmiddag geopend met de teampresentatie en welkomstwoord en het loslaten van ballonnen. Een geweldige ervaring en start van dit toernooi voor de jonge oranjetoppers. Hoewel de JO11 en JO15 al op donderdagavond de eerste wedstrijden speelden, was het voor de JO9 de vrijdag. Direct na schooltijd werd er naar Ommen afgereisd waar om 17:00 de eerste wedstrijd op het programma stond. Het is een officieel gebeuren en een half uur voor de wedstrijd dienden de spelerslijsten te worden ingevuld. De duitse organisatie houdt dan ook alles bij tijdens een wedstrijd waar naast de officiële duitse scheidsrechters 2 spelbegeleiders actief zijn voor de administratie. De wedstrijden duren 2×15 minuten en wordt er in de rust van kant gewisseld.
Het veld wordt betreden in twee rijen naast elkaar met de scheidsrechter in het midden. Op het midden van het veld staan de teams naast elkaar, worden de vaantjes uitgewisseld en geven de spelers elkaar een high-five. Prachtige vorm van discipline en respect. De eerste wedstrijd is een opwarmertje voor de oranjehemden want er werd met 5-0 gewonnen.

De tweede wedstrijd die om 18:30 op het programma stond werd gespeeld tegen het duitse Reichshof- TuS. Een ploeg die op het niveau Kreis Hauptklasse speelt en zo’n 300km voorbij Köln de thuisbasis heeft. De ploegen beginnen beide fanatiek maar heeft Nieuwleusen veel meer efficiëntie in de afronding. Met de rust is het maar liefst 4-0 voor de oranjehemden.

De duitsers zouden geen duitsers zijn als ze er geen schepje bovenop doen. Fanatiek gecoached door hun trainers is het in een mum van tijd 4-3 ! Met nog 7 minuten te gaan in de 2e helft wordt er stevig en pittig gevoetbald door beide ploegen. Uiteindelijk trekt Nieuwleusen aan het lange eind en is de eindstand 5-3.

Tevreden gaan we naar huis en kunnen de jongens snel naar bed want om zaterdagochtend is het om 8:30 uur alweer verzamelen bij het clubhuis.

Om 9:30 dient er te worden gespeeld tegen FC Borntal Erfurt F1. Dit is de sterkste tegenstander in de poule. De ploeg heeft al haar wedstrijden dit jaar gewonnen en heeft enkele weken geleden de titel ‘Oberliga Meister U9 von Thüringen’ (voormalig DDR) behaald. Zoals verwacht heeft ook in dit toernooi al haar wedstrijden weten te winnen. Het team bestaat uit een selectie van maar liefst 13 spelers en daarmee een tegenstander van formaat. Nieuwleusen speelt in de eerste helft zeer goed en weten de duitsers ver op eigen helft terug te dringen. Ze missen echter het geluk in de afronding. De duitsers hebben het wel en via een onmogelijke trap wordt Aron gepasseerd, 0-1. In de 2e helft komt Nieuwleusen nog terug tot 1-2 maar zijn het de duitsers die de wedstrijd weten te winnen.

Om 11:30 uur staat de 2e wedstrijd op het programma tegen OZC F1. Inzet is een plaats in de grote finale om de 16e Oranje Cup. Ook nu zijn de oranjehemden scherp in de afronding en is het al snel 2-0. Met de rust is het toch 2-1 waarna OZC doordrukt en al snel in de 2e helft op 2-2 komt. Daarna neem de ploeg uit Nieuwleusen afstand wordt de eindstand 2-5. Mede doordat OZC faalt in de afronding. De grote finale is een feit en zal er opnieuw tegen FC Borntal moeten worden gespeeld.

De kleine finale gaat tussen OZC F1 en Reichshof TuS F1. Deze wedstrijd eindigt in 0-0 waarna penalties uitmaken dat OZC F1 de 3e prijs wint.

De grote finale wordt om 13:30 uur gespeeld. Onder luide muziek wordt het veld door de twee kemphanen betreden. Nieuwleusen speelt in de zwarte uitshirts vanwege het rode tenue van FC Borntal. Na het betreden en opstellen in lijn, wordt iedere speler opgenoemd met rugnummer en naam, waarna het volkslied wordt gespeeld. De organisatie Komm-Mit vindt het fantastisch dat het een Nederland – Duitsland finale is en halen dan ook alles uit de kast. FC Bornal begint nu wel scherp en fanatiek aan de wedstrijd. Het is een echte clash en de jongens spelen fantastisch en een ieder stijgt zijn niveau te boven. Ook keeper Aron krijgt het duitse publiek, dat massaal op de tribune heeft plaatsgevonden in extase met werkelijk fenomenale reddingen en krijgt daarvoor applaus. Helaas is het met een tweetal afstandschoten de aanvoerder en de topscoorder van Borntal die stand op 2-0 brengen. Saillant detail is dat ook bij het scoren een muziek tune wordt afgespeeld gevolgd door de naam van de scorende speler. Nieuwleusen komt nog terug tot 2-1, maar is het Borntal die de eindstand op 3-1 brengt. Wat een absolute clash was deze finale en wat is er een inzet en strijd door de oranjehemden geleverd. Vanuit het duitse kamp worden de complimenten ontvangen, want dit is het sterkste team waar ze onlangs tegen hebben gespeeld.

Nieuwleusen pakt op dit prachtige internationale toernooi een mooi 2e plek met een geweldige beker van zeker 50 cm  !! Bovendien is dit een ervaring die de jongens niet meer zullen vergeten wat een geweldige entourage. De bekeruitreiking is tijdens de evenzo adembenemende sluitingsceremonie en opnieuw in een geweldige atmosfeer.

Naast de prachtige beker ontvangt onze keeper Aron Hoeve nog een persoonlijke trofee door als ‘Beste Keeper Unter 9’ van het toernooi te worden uitgeroepen. Enigzins beduusd neemt hij de trofee in z’n handen en langzaam dringt het tot ‘m door dat deze echt voor hem is ! 😉

Klik hier voor alle foto’s van het toernooi van dit team: