S.V. Nieuwleusen JO8, JO9 en JO10 dit seizoen van start met Circuittraining

De jongste jeugdspelers van S.V. Nieuwleusen hebben dit seizoen kennis gemaakt met circuittraining. Onder aanvoering van enthousiaste jeugdtrainers krijgen de voetballers van de JO8, JO9 en JO10 diverse techniek- en baloefeningen aangeboden op de woensdagavond.

In kleine groepen werken ruim vijftig voetbaljongens en – meisjes een circuit af waarbij ze steeds wisselen van oefening. Een gezamenlijke training buiten het eigen team om is een aanwinst voor de ontwikkeling van jeugdspelers. ”Het aanleren van de basis voetbaltechniek staat hierbij centraal. Dat is een essentieel onderdeel in de jeugdopleiding”, vertelt Bertus Goutbeek, die samen met Marco Stegerman initiatiefnemer is van de circuittraining. Het duo heeft een idee geschreven voor het jeugdkader van de jongste pupillen (onderbouw). Het idee is bedoeld om meer structuur aan te brengen in het trainingsaanbod van S.V. Nieuwleusen. “We zijn ervan overtuigd dat we met circuittraining deze jonge jeugdspelers van een goede basistechniek kunnen voorzien.”

De training staat onder leiding van een aantal vaste enthousiaste jeugdtrainers die worden geassisteerd door leiders en oudere jeugdspelers van de club. “Uiteindelijk zorgt dit ook voor een win-win situatie waarbij we deze jonge spelers een goede basistraining kunnen bieden en als vereniging effectief kunnen omgaan met onze vrijwilligers”, aldus het duo.

De circuittraining is nu een aantal weken actief en de reacties van spelers én ouders zijn uitermate positief. De trainers hebben onderling dan ook veel overleg in het aanbieden van de training en is het nu vooral een kwestie van fine-tuning. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat een JO8 speler nog een andere voetbalbeleving heeft dan een JO10 speler….