S.V. Nieuwleusen JO8-1 Winterzaalkampioen

Al een half jaar zijn de spelers van S.V. Nieuwleusen JO8-1 heerlijk aan het voetballen op de verschillende velden in en in de omgeving van Nieuwleusen. Met de nodige inzet en heel veel enthousiasme is het JO8-1 gelukt tot op heden nog geen wedstrijd te verliezen. Wat een toppers zijn het. Na deze eerste periode met een aanéénschakeling van overwinningen is het tijd voor de wel verdiende winterstop………Of toch niet. Ook in de winter wordt er heerlijk gevoetbald, maar dan in de zaal. We zijn ingedeeld in een competitie met 5 andere teams.
USV JO8-1
Dedemsvaart JO8-2
Dedemsvaart JO8-3
Dalfsen JO8-3
JCHW JO8-1
Een aantal van deze tegenstanders waren we tijdens de eerste periode op het veld ook al tegen gekomen. Voor ons een mooi moment om te kijken waar we staan en hoe we omgaan met de snelle ondergrond van de zaal.

Al vanaf het eerste moment dat de bal rolt, zien de tevreden leiders dat ook in de zaal het spel oogstrelend is. Combinatievoetbal, hard werken, techniek. Alles hebben de spelers van JO8-1 in huis om de bijna alle teams te verslaan. Er worden zelfs vergelijkingen gemaakt met grootheden van weleer. Het stiftje van Bergkamp wordt met gemak na gedaan door onze Robin, Stijn pingelt als Maradonna door de verdediging, om nog maar te zwijgen over de grandioze inzet die Jayden week in week uit weer op de mat weet te etaleren. Edgar Davids is er niks bij. Elke week weer wordt er gewonnen door veel strijd te leveren.

Ook de derby van Nieuwleusen mag tijdens de winterzaalcompetitie niet ontbreken op de agenda. Een goede tegenstander, waar door de spelers van JO8-1 tegenop gekeken wordt. Ondanks veel strijd en werklust lopen de spelers dan ook tegen hun eerste verlies partij aan. Verslagen zijn ze, maar uit de reacties die ze geven blijkt dat ze volgende week willen bewijzen dat ze ook kunnen winnen van USV. En zo geschiede. Een week later lukt het wel. Er wordt met 3-2 gewonnen van USV waardoor we de koppositie weer in zicht hebben. Esmee weet als een ware Matthijs de Ligt het spel van achteruit te dicteren. Week in week uit wordt ze weer in de spits gezet, maar telkens weer zakt ze terug om het spel te overzien en de bal van elke tegenstander af te pakken. Onze Swen alias Cristiano Ronaldo scoort op weergaloze manier de winnende goal tijdens de kampioenswedstrijd en de onvermoeibare Jippe alias Wijnaldum geef geen enkele speler de tijd om de bal rustig aan te nemen. Telkens weer zit hij zijn tegenstanders op de huid om de bal te veroveren. Veel goals worden tijdens de winterzaalcompetitie gemaakt door Mart. Zijn wapen; twee benig en een ijzersterk schot. Ronald Koeman kan nog wat van hem leren. Simpele vergelijking dit keer, al zal ook deze speler niet bekend zijn bij de spelers van JO8-1.

De technische staf van deze toppers is trots op de spelvreugde die elke week weer op de mat wordt gelegd. Wat zijn we trots op het team. 9 gewonnen en 1 verloren. Dan mag je jezelf met recht de kampioenen van de zaal noemen.

Gefeliciteerd spelers van JO8-1

Op de foto:

Staand van links naar rechts:
Ronni Schuurman (leider), Swen Visscher, Stijn Schuurman, Jippe Bonsink,
Esmee Brinkman, Cris Tinholt (trainer), Wiebe Bonsink (leider)

Zittend van links naar rechts:
Robin Schuurman, Mart Bijker, Jayden ter Bruggen