S.V. Nieuwleusen JO15-3 kampioen na zinderend slot competitie

Na het 0-3 verlies, 16 februari bij Gramsbergen leek het kampioenschap mijlenver weg. Toch werd hier de basis gelegd voor de fantastische prestatie gedurende het seizoen. De leiding van S.V. Nieuwleusen JO15-3 zag de potentie van de groep jongens, nu moest alleen de ambitie om het maximale er uit te halen door de jongens zelf worden uitgesproken. En dat gebeurde. Zes opeenvolgende wedstrijden werden in winst omgezet, waaronder de wedstrijd tegen directe concurrent Lemelerveld. Het team dat continu op het vinkentouw zat de koppositie van S.V. Nieuwleusen over te nemen. In de voorlaatste wedstrijd konden de oranjehemden kampioen worden, mits werd gewonnen van de op dat moment nummer 2 van de ranglijst SJO JCO JO15-4. In een gelijk opgaand duel werd een 2-1 voorsprong uit handen gegeven en moest de beslissing vallen op de allerlaatste speeldag.

Op voorhand werd de vraag door de jeugdcoördinator Jan Pasman gesteld waar te spelen: kunstgras, veld 3 of op het hoofdveld? De keuze was niet moeilijk. Het gladgeschoren gras van het hoofdveld geflankeerd  door het prachtige nieuwe clubhuis was het beste wat de jongens kon overkomen.  Tegenstander SVI uit Zwolle mocht om 08.30 uur aantreden tegen de kampioenskandidaat. SV Nieuwleusen JO15-3 liet geen ruimte voor discussie wie de titel zou gaan pakken. Na het beginsignaal van de foutloos fluitende scheidsrechter Schuurman werden de stellingen door beide teams ingenomen. Na een nerveuze start maakte linkerspits Jesse van Wilgen zich los van zijn tegenstander en opende de score na vijf minuten speeltijd. Amper 3 minuten later stoomde de soeverein spelende Micheal ter Wee op richting het vijandelijke doel. Met een geplaatst schot tekende hij de belangrijke 2-0 voorsprong aan. Vanwege personele problemen heeft JO15-3 (C3) de laatste 2 wedstrijden onder andere Yesper Makkinga (spits JO15-4) opgeroepen. Met 2 zeer bekeken goals bracht hij in de loop van de eerste helft S.V. Nieuwleusen al in ogenschijnlijk veilige haven. Rechtermiddenvelder Stan Buitenhuis zag 5 minuten voor het verstrijken van de 1e helft een zee van ruimte voor zich. Met een rush over 50 meter rondde hij beheerst af. De tweede helft werd hiermee een formaliteit. Goals van Joost Seisveld, Bram Hoeflaak en wederom Jesse van Wilgen brachten de 8-0 op de borden. De jongens hadden het geflikt. Ze hebben zichzelf beloond met  het welverdiende kampioenschap. En het publiek? Zij was vandaag wederom de grote winnaar.

Op de foto:

Rij boven van links naar rechts:
Ingmar Rozendal, Sylvan Rozendal, Yesper Makkinga, Huub Beverwijk, Stan Buitenhuis, Jesse van Wilgen, Milan Bredewold, Arvid Bekedam, Pieter Oostindiën, Marcel Brasjen(trainer/leider), Nick Veijer, Bram Hoeflaak, Micheal ter Wee, Jos Dijsselhof, Bart Hoeflaak (leider).
Onder van links naar rechts: Jillis Brasjen, Niels Timmerman, Joost Seisveld