S.V. Nieuwleusen JO11-4 winnaar KNVB Beker 2017-2018 en pakt de dubbel !

S.V. Nieuwleusen JO11-4 ‘a Team on a Mission’, deed dit seizoen mee om alle prijzen. Op 23 mei werd het kampioenschap reeds veiliggesteld en deed de ploeg nog volop mee voor nog een prestisteuze prijs, namelijk het spelen om de KNVB Beker. Op weg naar de finale werd in de kwart en halve finale afgerekend met respectievelijk JVC Dedemsvaart (1-2) en Bergentheim JO11-2 (2-1) en dus was op 28 april een plaats in de finale een feit. De opponent in de finale werd Vroomshoopse Boys, die eveneens kampioen was geworden alleen in een klasse hoger dan waar de oranjehemden in uitkomen. Een tegenstander van formaat, maar dat mag in een bekerfinale ook worden verwacht!

De dag van de bekerfinale was door de KNVB bepaald op zaterdag 2 juni om 9:30 uur en werd op neutraal terrein gespeeld. De KNVB heeft daarvoor de accommodatie van S.V. Schalkhaar uitgekozen.

Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en was direct dreigend. Vroomshoop liet echter ook zien waarom zij in de finale staan en zo is het een wedstrijd die het eerste kwartier op en neer gaat en waar de ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn. Vanaf de 15e minuut lijkt de wedstrijd naar de oranjehemden te kantelen en is Mats gevaarlijk dichtbij de openingstreffer. In de 18e minuut is dan toch raak wanneer Naud het meegereisde oranje-legioen doet ontploffen door de 1-0 op het scorebord te brengen, na een strakke corner van Julian !

In de 23e minuut kunnen de handen opnieuw de lucht in nadat Kay de 2-0 maakt, na een prima uitgespeelde actie van Ramon gevolgd door een strakke voorzet vanaf rechts. Met 2-0 gingen we naar de thee en was het aan het leidersduo Ganzeboer/Stegerman de jongens te complimenteren met het verzorgde spel en getoonde strijdlust. Ook wordt er hard voor elkaar gewerkt wat eveneens een groot pluspunt is binnen deze ploeg.

In de tweede helft gingen de königsblauwen uit Vroomshoop op zoek naar de aansluitingstreffer en kregen daarvoor een aantal goede kansen. Strak verdedigingswerk onder aanvoering van Niels en perfect keeperswerk van Aron zorgden ervoor dat het 2-0 bleef. Nieuwleusen kreeg echter de beste kansen uit hele mooie tikkie-takkie aanvallen, maar die werden helaas enkel bekroond met applaus van de meegereisde supporters en helaas geen doelpunt. In de 45e minuut is het Daan die goed acteert op een fout van de keeper, die schijnbaar recent naar de Liverpoolse doelman heeft gekeken. Daan verovert de bal op en prikt ‘m direct in de lange hoek, 3-0 !!

En zo wint S.V. Nieuwleusen JO11-4, toch enigzins overtuigend, de KNVB Beker 2017-2018 en pakt hiermee dus ook de befaamde DUBBEL in dit seizoen.

Op de terugreis naar Nieuwleusen wordt er eerst even gestopt bij onze shirtsponsor “La Vida” waar we voor de winkel nog een mooie foto maken als blijk van dank voor de sponsoring dit jaar. Daarna rijden we terug naar onze thuisbasis, het Clubhuis van S.V. Nieuwleusen. Binnenkomend wordt de kampioensmuziek al gedraaid, wordt er flink gefeest en vindt de polonaise plaats door het clubhuis.
Na het feestgedruis wordt er ook nog genoten van een welverdiende bak patat.

Klik hier voor de foto’s !