S.V. Nieuwleusen JO11-1G Kampioen

Op de foto:

Roy Bollemaat (Trainer), Jasper Nijboer, Stef Harink, Daan Leeuwenkuijl , Thijs Bouwman, Noa Herssevoort, Hanneke Tinholt (leidster), Lennard de Weerd (trainer)
Floris Tinholt, Kyan Hoeve, Floris Hoekman, Owen Talen

S.V. Nieuwleusen JO11-1G begon het seizoen met 3 oefenwedstrijden tegen verschillende niveaus (2e klasse t/m hoofdklasse) doordat de KNVB bekerwedstrijden voor deze leeftijd heeft afgeschaft .

Na een goede reeks oefenwedstrijden begon de competitie (volgens het nieuwe 4-fasenmodel,( zie www.knvb.nl voor meer informatie hierover) tegen Vroomshoopse Boys JO11-1, na een stroef begin hebben we laten zien dat we zeker kunnen voetballen. De jongens en meisje hebben hard gewerkt en veel voor elkaar over gehad en uiteindelijk is de score 4-7 geworden.

De 2e wedstrijd was tegen Hardenberg’85 JO11-1, na 40 minuten met 0-0 op het scorebord keken we tegen een 0-1 achterstand aan… De laatste 5 á 10 minuten lieten we onze klasse nogmaals zien en scoorden we 2 keer waardoor de eindstand 2-1 werd! Hardenberg dat laatste eindigde in de competitie was in tegendeel tot de stand een moeilijke tegenstander & heeft ons de leukste wedstrijd bezorgd.

Daarna werd er 6-2 gewonnen van Lemelerveld & leek een 1ste plek in de competitie heel erg haalbaar! De 4e wedstrijd was tegen SJO JCO (Ommen) waar we al eerder tegen gespeeld hebben, Ommen heeft laten zien dat ze niet veel onder deden voor ons want het was een mooie pot waar wij de kansen goed benutten. De uiteindelijke uitslag was in ons voordeel met 3-6 beslist.

De kampioenswedstrijd: tegen Heino JO11-1, misschien kwam het door de zenuwen of dat we geen publiek meer mochten hebben langs de lijn maar we begonnen niet heel sterk waarin we veel aanvallen tegen. Heino benutte de kansen niet en uiteindelijk kwamen wij voor de goal en doelpunt 1-0! Na volle 60 minuten spelen eindigde de wedstrijd in 6-1 voor S.V. Nieuwleusen en waren we dan toch kampioen van de 1ste klasse! Helaas een patatje in ons clubhuis was er niet bij maar een trotse groep van ouders stond het winnende team buiten bij de ingang op te wachten met confettikanonnen, kinderchampagne en vlaggetjes.

We gaan na de herfstvakantie verder met de volgende competitie fase tot aan de winterstop, als het weer is toegestaan, hopen we weer op veel publiek langs de lijn en even mooi voetbal als de vorige competitie!

Groet, SV Nieuwleusen JO11-1G