S.V. Nieuwleusen JO11-1 wint zaaltoernooi in Ruinen

Donderdag 3 januari was het vroeg uit de veren voor de boys van JO11-1. De jongens doen mee aan het Kerstzaaltoernooi 2019 van VV Ruinen. Dit is een jaarlijkse zaaltoernooi dat gedurende de kerstvakantie wordt georganiseerd voor alle leeftijdscategorieën van JO8 pupillen tot en met de senioren en waarbij iedere dag een andere categorie in actie komt.
In totaal bestaat de JO11 categorie uit twee poules á 5 teams en iedere wedstrijd duurt slechts 10 minuten.

Nieuwleusen mocht de spits afbijten tegen Noordscheschut JO11-1. De boys kwamen snel op 1-0 voorsprong maar verzuimden om uit te bouwen waardoor Noordscheschut terug kon komen en zowaar gelijk maakte, 1-1.
De tweede wedstrijd tegen Steenwijkerwold JO11-1 bleek dat de jongens nu goed waren warm gedraaid en hadden coaches Ruben en Mike de jongens op scherp gezet. Er werd eenvoudig met 3-0 gewonnen.
De derde wedstrijd Noordscheschut JO11-2 was eveneens geen probleem voor de boys want er werd eenvoudig met maar liefst 4-0 gewonnen.
De vierde en laatste poule wedstrijd werd tegen Ruinerwold JO11-1 gespeeld. De ‘Ajax look-a-likes’ kwamen van minuut 1 onder druk te staan en ook hier werd met 4-0 van gewonnen.
Een finale plek leek haast vanzelfsprekend, echter bleek de eerste opponent van vanochted, Noordscheschut JO11-1, een gelijk aantal punten én doelsaldo te hebben.
Conform de regels betekende dit dat er penalties moesten worden genomen om te bepalen wie er in de grote finale en wie in de kleine finale kwam te staan.

Na de eerste 3 reguliere penalties was de stand 2-2, mede door goed keeperswerk van Jort. Dit betekende dat er een shoot-out kwam. Na 3 pogingen was het Nieuwleusen die aan het langste eind trok en de finale om de plekken 1 en 2 mocht gaan spelen.
De finale werd gespeeld tegen de winnaar van poule B, Dwingeloo JO11-1G.
Nieuwleusen liet verzorgd voetbal zien met hele mooie combinaties werd Dwingeloo zoek gespeeld. Een strakke voorzet kon perfect door Jurre worden binnengetikt, 1-0 ! Robin liet zijn klasse zien door mooi door de defensie te dribbelen en prachtig af te ronden, 2-0, wat mede de eindstand was.