S.V. Nieuwleusen JO11-1 wint Internationaal Toernooi om de Dutch Super Cup

Dit weekend even geen competitievoetbal voor de JO11-1 maar wel een 2-daags Internationaal toernooi om de 3. Dutch Super Cup. Het toernooi, dat ieder jaar door de Duitse organisatie Komm-Mit wordt georganiseerd, werd in Ommen op het Sportpark Westbroek gehouden. Tegenstanders waren Deense, Duitse en Nederlandse teams.  De wedstrijden duren 2×20 minuten en worden volgens de oude JO11 regels gespeeld, dus 7×7 en inbal is gewoon weer een ingooi.

Op vrijdag 19 oktober stonden twee wedstrijden op het programma. Voor JO11-1 betekende dit de openingswedstrijd tegen het Deense HG Herlufsholm 1. De fysiek sterk ogende noormannen begonnen sterk aan de wedstrijd totdat de oranjehemden begonnen te voetballen, 4-0 was het voor rust en na de rust bouwden de boys de stand uit naar maar liefst 9-0 ! De kop was er af !

De tweede tegenstander was JCO Ommen JO11-1, die we ook in de reguliere competitie tegen zullen komen. Nu moest er uit een ander vaatje worden getapt al stond het met rust 3-0 voor Nieuwleusen. Na rust was Ommen de baas en kwam het knap terug naar 3-2. Op het eind van de 2e helft herpakten de oranjehemden zich en konden met 4-2 van het veld stappen.

Op zaterdagochtend was het de beurt aan FC Concordia Birgelen 1 die zich mocht meten met de oranjehemden. Nieuwleusen kwam al vlot op 2-0 voorsprong maar met rust was het 2-1. Na rust begonnen de Duitsers sterk en lang bleef het 2-2. Uiteindelijk trokken de oranjehemden aan het langste eind en wonnen toch nog met 5-2 en waren hiermee poule winnaar !

In de 1e kruisfinale werd er gespeeld tegen de nummer 2 van de andere poule. Verrassend genoeg was dit niet een Deens team maar het sterke SG Telgte 1. De groenhemden waren eveneens gebrand op een overwinning en mede geholpen door een zeer fanatieke duitse aanhang, was dit een echte clash van een wedstrijd, een echte ‘Nederland-Duitsland’. Ondanks de druk van de groenhemden kwam Nieuwleusen op een 1-0 voorsprong wat ook de ruststand was. De Duitsers begonnen sterk aan de 2e helft en maakte de aansluitingstreffer, 1-1. Hoewel Nieuwleusen de mogelijkheid had om de wedstrijd op slot te gooien werden het toch een strafschoppen serie. Nieuwleusen won deze bloedstollende serie met 6-5 en stonden daarmee in de finale voor de Dutch Super Cup.

In de finale was opnieuw JCO Ommen JO11-1 de tegenstander die met 3-1 van het Deense Herlufsholm 3 wonnen. De aanvang van de wedstrijd begon met vlaggen, muziek, gezamelijk oplopen en het Wilhelmus. Nieuwleusen begon zeer goed aan de wedstrijd en al snel was het 1-0. Met de rust was het met goed voetbal 3-1. In de 2e helft werd de stand uitgebouwd naar maar liefst een 6-1 overwinning !

Nieuwleusen JO11-1 was hiermee winnaar van het Dutch Super Cup toernooi.

Klik hier voor de video opkomst met vlaggen en spelersvoorstelling 🙂
Klik hier voor de video van het spelen van de volksliederen

Kijk hier voor de foto’s van dit geweldige toernooi !

Volgende week is het weer business-as-usual voor de boys wanneer de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen De Zweef JO11-1 uit Nijverdal en zal er om 9:45 uur worden afgetrapt.