S.V. Nieuwleusen JO11-1 pakt het brons op Internationaal Toernooi

Gedurende het hemelvaart weekend heeft de JO11-1 aan het Internationale KOMM-MIT toernooi meegedaan in de strijd om de Netherlands Cup. Aan het toernooi deden Duitse, Deense, Belgische, Nederlandse en Oekraïnse ploegen aan mee in verschillende leeftijdcategoriën van JO9 tot en met JO15 en meiden MO13 en MO15 teams. De opening met volksliederen was op donderdag waarna ’s avonds de openingswedstrijden werden gespeeld in de verschillende poules. Wel werd er gespeeld volgens de ‘oude’ regels: 7×7 en met ingooi in plaats van 8×8 en indribbel. Ook werden gele en rode kaarten gehanteerd.

Klik hier voor de foto’s van dit toernooi !

Voor S.V. Nieuwleusen JO11-1 was de openingswedstrijd tegen 1. FC Langen. Door zeer goed voetbal bij de oranjehemden werd deze wedstrijd met maar liefst 5-1 gewonnen. Een goede start al leek de tegenstander wel vermoeid na de lange 6 uur durende reis.

Op vrijdagmiddag gingen de wedstrijden in de JO11 categorie verder met voor S.V. Nieuwleusen het duel tegen Nieder-Kassel JO11-1. Ook nu speelden de boys goed en waren effectief in de afronding, waarna het met rust al 3-0 was. In de tweede helft maakten de duitsers hun naam waar en kwamen terug tot 3-2. Na 2 wedstrijden waren er 6 punten binnen.
De laatste poule wedstrijd werd tegen Kreisliga kampioen van Bremen gespeeld, Blumenthaler. De ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd. Hoogtepunt was een penalty voor de duitsers die door penalty-killer Jort kon worden gestopt. Op een inzet door het midden werd uiteindelijk de 0-1 door Blumentahl op het scorebord gezet en had Nieuwleusen nu pech in de afronding. Helaas ging deze wedsrijd daardoor nipt verloren en werden we 2e in onze poule.

Op zaterdag werden de 2e rondes en finale rondes gespeeld. De bereikte 2e plaats in de poule betekende een kwartfinale tegen de beste nummer 3 van de andere poules. Tegenstander werd FV Wiehl.  In de eerste helft kwamen de duitsers op voorsprong, 1-0. De tweede helft was voor de oranjehemden en werd er flink geknokt waarna de 1-1 werd gemaakt. Robin pakte nog een gele kaart door een aanvaller vast te houden. De 1-1 stand betekende penalties. Nieuwleusen miste de eerste 3 penalties. Ook de FV Wiehl kon het net bij de eerste 3 niet vinden, waarvan Jort er overigens één van stopte. Uiteindelijk won Nieuwleusen de penalty serie met 5-6 !

Dit betekende de halve finale. Deze werd gespeeld tegen Bönner SC uit de Stad Bönn. Bönner SC is te vergelijken met de rol van PEC Zwolle in onze regio. Alle talentjes worden bij de omringende clubs gescout en komen dan bij Bönner SC spelen. Het eerste team speelt in de duitse Liga West, wat een niveau onder de Bundesliga is. Veel 2e elftallen van Bundesliga clubs spelen in deze liga. De E jeugd van Bönner SC zijn kampioen in de Kreisstaffel categorie geworden en zij spelen dan ook 9 tegen 9 op een groot veld van de 16 meter tot en met 16 meter en iets smaller. Dit team bleek een serieus hoog niveau te hebben en was duidelijk een tandje te sterk. Jort liet fantastisch keeperswerk zien en kon de schade beperken tot 2-0, Jurre pakte nog een gele kaart in het heetst van de strijd maar voor de rest hadden de oranjehemden niet veel in te brengen.

Dit betekende de ‘Kleine Finale’ en zicht op de 3e plek, waar overigens ook een mooie grote beker bij hoorde. Deze ‘Kleine Finale’ werd gespeeld tegen SC Gresaubach die in de penalty reeks met 2-4 van Blumenthaler had verloren. Het was een spannende wedstrijd met over en weer goede kansen. Ook nu kwamen de duitsers in de 1e helft op voorsprong. In de 2e helft kon Nieuwleusen de 1-1 op het scorebord zetten en nog een goede kans op 1-2. Helaas kwam die er niet en diende ook dit duel met penalties te worden beslist. Ook dit was een spannende serie en werd het uiteindelijk 4-5 voor S.V. Nieuwleusen, nadat de laatste poging van de duitsers via onderkant lat het doel uitsprong en de bal niet over de lijn was. Hier was de duitse coach het echter niet geheel mee eens, maar floot de scheidsrechter het duel definitief af.

Een mooie 3e plek werd er behaald door de boys van JO11-1. Een kroon op een mooi seizoen van een heel leuk team !
Gefeliciteerd Jort, Ramon, Hessel, Julian, Storm, Jorik, Jurre, Robin en Thomas !!

Op 22 juni zal de ploeg nog eenmaal in deze samenstelling spelen op het JO11-1 Hugo Venebrugge Toernooi in Den Ham.