S.V. Nieuwleusen Jeugd sluit seizoen af met onderling pupillentoernooi

Traditiegetrouw staat voor begin juni het Goutbeek Pupillentoernooi op de agenda, waarmee de pupillen het seizoen thuis afsluiten. Onder niet-corona omstandigheden mogen we teams uit de wijde regio ontvangen voor een mooi toernooi. Dit jaar is het vanwege de corona-crisis anders en konden we geen teams uitnodigen. De jeugdcommissie heeft als alternatief een mooi mix toernooi voor alle pupillen van JO7  t/m JO12 teams georganiseerd. De spelers werden op leeftijd ingedeeld, in teams van een betreffend voetballand.
Ook voor de allerkleinsten van Jong Oranje was het vandaag de laatste training van dit seizoen. Ruim 25 spelertjes hadden de weg naar ’t Klaverblad gevonden en op het korfbalveld waren weer leuke oefeningen uitgezet en natuurlijk een partij spel. Zie hier voor de Jong Oranje foto’s !

Rond half tien druppelden ruim 130 spelers het ’t Klaverblad op en werden opgevangen door hun coach van de dag, waarna om 10:00 uur de eerste wedstrijden werden gestart. Naast 66 wedstrijden die op het programma stonden werden er FIFA Skill games georganiseerd als latje trap, gaten schieten, let’s play darts met een bal en een slalom op tijd, waarbij individueel per poule een prijs kon worden verdiend. Voor het penalty schieten was de keeper van JO13-1, Jort van den Bergh, opgetrommeld en mocht hij zijn penalty-killer skills tonen. Voor de jongste spelers waren er tevens FIFA Skill games als: passing op juiste snelheid, slalom parcours, dribbel parcours en doelschieten.

Voor de spelers van JO7 was dit tevens de eerste kennismaking met een groter veld aangezien het meerendeel van de 4×4 spelers  het komende seizoen de stap maken naar de 6×6 wedstrijdvorm in onze JO8/JO9 teams.

In poule A Nederland ging de winst overtuigend naar Ajax en werd Feyenoord een goede 2e. De plaatsen 3 en 4 gingen respectievelijk naar PEC Zwolle en AZ.

In poule B Engeland pakte Arsenaal met overmacht de winst. De strijd om de 2e plaats was erg spannend en op basis van doelsaldo werd Manchester United 2e en Tottenham Hotspur 3e. De 4e plek ging naar Liverpool.

In Poule C Spanje was het bloedstollend spannend wie de titel zou pakken. Uiteindelijk werd Valencia op doelsaldo winnaar met Sevilla als een goede 2e. Ook de 3e plaats werd op doelsaldo beslist in het voordeel van Atletico Madrid en werd stadsgenoot Real 4e. De 5e plaats in deze druk bezette poule ging naar Barcelona.

In Poule D Italië was het opnieuw erg spannend. De winst ging naar AS Roma dat ook op doelsaldo met één doelpunt verschil de winst pakte boven Atalanta. Juventus werd 3e en AC Milan werd 4e.

De spelers van de winnende teams werden door Ronnie Schuurman gehuldigd met een prachtige medaille.

Winnaars FIFA Skill Games:

Let’s Play Darts:

• Ian Middeljans
  • Thijmen Veldhuis

Slalom op tijd:

• Yvon Kuiper
  • Dylan Konterman
  • Jurre Bruggeman

Gatendoek schieten:

• Thijs Bouwman
  • Jasper Nijboer

Latje Trap

• Elin Timmer
  • Louis Ekkel

Klik hier voor alle foto’s van deze mooi dag !

Alle winnaars kregen een prachtige S.V. Nieuwleusen bal uitgereikt om in de komende vakantie fijn mee te gaan voetballen.
De jeugdcommissie kan bijzonder tevreden terugkijken op het toernooi waarbij het doel voetbalplezier brengen goed geslaagd is. Voor nu wensen we alle spelers, trainers, coaches en leiders een goede vakantie toe en danken we hen voor hun inzet!

Jeugdcommissie S.V. Nieuwleusen en Voetbalschool Nieuwleusen