2017-2018

S.V. Nieuwleusen speelt gelijk in Groningen

Zaterdagmiddag 31 maart moest S.V. Nieuwleusen in Groningen aantreden tegen GV Groen Geel, een wedstijd tussen 2 degradatiekandidaten. Na iets meer dan 90 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord: 1-1.

Groen Geel was in de beginfase het bovenliggende team. In de duels waren ze scherper en lieten merken dat zij deze middag de genadeslag wilden toebrengen aan de oranjehemden uit Nieuwleusen. Echter echte kansen wist Groen Geel niet te creëren, maar met een ijzersterk aanspeelpunt in de spits wist de Groen Geel wel de nodige druk op de achterhoede van S.V. Nieuwleusen te houden. Toch was de eerste echte grote kans voor Tom Vasse, echter hij zag zijn inzet goed gepareerd door de sluitpost van Groen Geel. In de 36e minuut nam Groen Geel de leiding. In de kluts viel te bal voor de voeten van Jans, die de bal beheerst over doelman Tim Hoogenkamp schoot: 1-0.

Dit was voor S.V. Nieuwleusen het sein om de verdedigende linies iets meer te verlaten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, echter de thee werd opgezocht met een 1-0 stand.

 

De tweede helft begon S.V. Nieuwleusen met wat meer aanvallende inspiraties en kwam Justin Beentjes voor Anne Jan Broek in het veld. Door wat meer vooruit te voetballen ontstonden ook enkele kleine mogelijkheden. Gelijktijdig moest S.V. Nieuwleusen beducht zijn op de counters van Groen Geel. Het was invaller Justin Beentjes die goed wist te profiteren van de miscommunicatie tussen de achterhoede en de doelman van Groen Geel en de 1-1 binnen tikte.

Beide teams probeerden in het laatste half uurtje nog wel voor de winst te gaan, maar creëerden geen echte kansen meer. In de slotminuten ging S.V. Nieuwleusen nog bijna met de volle winst naar huis, maar de sluitpost van Groen Geel werkte hier niet aan mee. Zo eindigde deze wedstrijd na 90 minuten in een gelijke stand van 1-1 waarmee de oranjehemden de hoop op nacompetitie nog in leven houdt.

Volgende week 7 april om 15.00 uur neemt S.V. Nieuwleusen het in Delfzijl op tegen NEC Delfzijl. Supporters kunnen weer gratis met de spelersbus mee. De bus vertrekt om 12.30 uur. Wil je mee? Stuur dan een mail naar info@svnieuwleusen.nl

 

 

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

 

Doel:            Tim Hoogenkamp

Verdediging: Saake Malenstein, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Stan Scholten

Middenveld:   Ruben Brinkman, Mark de Weerd, Anne Jan Broek (46e min Justin

                   Beentjes)

Aanval:         Rémon Scheper (83e min Bas Evenboer), Reinier Meijerink (88e min Mike

                   Mjinheer), Tom Vasse

 

Scoreverloop:

36e min:        1 –  0  Jans

61e min         1 –  1  Justin Beentjes