S.V. Nieuwleusen 4 dendert in 2 jaar door naar de 4e klasse

In een sterkere 5e klasse dan het voorgaande jaar, is het S.V. Nieuwleusen 4 gelukt om een wedstrijd voor het einde het kampioenschap veilig te stellen. Waar in de eerste wedstrijden van het seizoen wat punten werden verspeeld, was het zaak om in de 7e competitie ronde met HHC 6 af te rekenen. Dat mislukte helaas en vandaar dat na de winterstop zelfs 7 teams in de race waren voor het kampioenschap. Dit hield in dat er elk weekend concurrenten tegen elkaar sneuvelden, maar ook de degradatie ploegen zorgden soms voor een stunt tegen de top. Nadat op 20 april van laagvlieger en het altijd lastige SVV was verloren (de kenners weten waarom) nam HHC 6 de koppositie weer over. Na deze nederlaag was bij een enkeling de hoop vervlogen, maar volgens onze leider zou de koploper HHC in het restant nog punten laten liggen. Dit gebeurde waardoor, op de voorlaatste speeldag, bij winst voor Nieuwleusen en verlies van HHC het kampioenschap een feit zou zijn.
Op deze dag was Den Ham 4 de tegenstander, deze tegenstander bezette de derde plaats in de competitie. Na het eerste fluitsignaal kwam S.V. Nieuwleusen 4 al snel op een 2 – 0 voor voorsprong, maar bleef de verlossende 3 – 0 uit. De spanning werd grensrechter van Nieuwleusen te hoog waardoor deze een sanitaire stop moest maken. Ook na rust bleef de 3e treffer uit en kwam Den Ham zelfs terug tot 2 – 1, dit zorgde voor extra spanning omdat tevens vernomen werd dat OZC 4 haar sportieve plicht had voltooid door HHC 6 te verslaan. Met nog enkele minuten op de klok werd de 3-1 gescoord waardoor de titel zeker was. Enkele minuten later floot de goed leidende scheidsrechter Henk Scholten af en kon het feest beginnen! Van harte gefeliciteerd met het terechte kampioenschap het was weer een mooi en enerverend seizoen! Klik hier voor de foto’s.

De namen bij de foto:

Achter vlnr : Jan Pasman leider – Bart Kleine – Hielke Heetebrij – Danny Pasman – Aron Nijhuis – Gerwin Kouwen – Thomas Klein Ganseij – Robbin Bekedam.
Voor vlnr : Pieter Kouwen – Bas Schoemaker – Bart Heetebrij – Diedrik de Raad – Dinand Kragt – Jordy Pasman – Remon van der Kolk – Justin Beentjes. Liggend Lars Willems.