S.V. Nieuwleusen 2 wint van A.S.C. ’62 3

Afgelopen zaterdag 22 september stond de wedstrijd tussen het tweede van S.V.  Nieuwleusen en het derde van ASC’62  op het programma. Op papier een lastige wedstrijd voor de Nieuwleusenaren, gezien het feit dat de Dalfsenaren vorig seizoen nog in de tweede klasse te vinden waren.

De oranjehemden begonnen rommelig aan de wedstrijd en de eerste tien minuten brachten dan ook weinig spektakel. Pas in de 34e minuut werd de eerste grote kans gecreëerd door de thuisploeg. Een prima pass vanaf het middelveld, waarmee Rémon Scheper oog in oog met de keeper kwam te staan resulteerde bijna in een doelpunt. De bal schoot net iets te ver van Rémons voet, wat het afmaken van de kans een stuk lastiger maakte. In de rust stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. In de tweede helft waren de oranjehemden nog steeds de betere partij. Deze overhand resulteerde in een aantal goeie kansen. In de 54e minuut belandde een schot van Lars Gruben op de paal, waarna die uit de kluts voor de voeten van Mike Mijnheer terecht kwam. Mike lobde de bal behendig over de keeper. Helaas voor Nieuwleusen stond Mike volgens de grensrechter buitenspel. Deze kans had de Nieuwleusenaren wat meer moed gegeven. Een voorzet van Rémon die tegen de hand van een verdediger aankwam, wat helaas niet gezien werd door de scheids. Binnen een minuut gaf Luuk van der Klocht een voorzet die werd binnengekopt door een van de verdedigers van ASC. Een volledig terechte voorsprong die nog een minuutje of 25 moest worden vastgehouden door de oranjehemden. Na een paar kleine kansjes bij beide doelen floot de scheids 3 maal op zijn fluitje. De 1-0 overwinning werd nog even gevierd in de kantine door de mannen van S.V. Nieuwleusen 2.