S.V. Nieuwleusen 2 wint eerste officiële duel van 2021-2022

Na bijna een jaar mochten de mannen van S.V. Nieuwleusen 2 weer aantreden voor een officiële wedstrijd. De tegenstander was geen onbekende voor de mannen van trainer Van Eerbeek, de Holtenbroek Tuinders Combinatie, beter bekent als HTC, kwam op bezoek op sportpark ’t Klaverblad.

S.V. Nieuwleusen kwam gretig uit de kleedkamer en dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd in de 1-0 van Lars Gruben, Lars knikte een mooie indraaiende voorzet van Thomas Huzen knap in de verre hoek. Nauwelijks bekomen van de 1-0 lag ook de 2-0 in het netje. Na een inspeel pass van Anne Jan Broek passeerde Lars met een prachtige voetbeweging zijn directe tegenstander en schoot daarna koelbloedig de bal in de goal. Er stonden slechts tien minuten op de klok toen Lars ook zijn derde goal van de middag maakte. Na een bekeken voorzet van Tim Harink was het wederom Lars die zijn hoofd tegen de bal zette, 3-0. Na deze wervelwind namen de mannen van Van Eerbeek iets gas terug.

In de 26ste minuut kon de goed gevulde tribune weer juichen. In een snelle tegenaanval legde Joël de bal goed breed op Thomas, Thomas was niet zelfzuchtig en legde de bal op zijn beurt weer breed op Lars, en zoals al eerder deze middag wist Lars wel raad met deze kans: 4-0.

Nog voor rust tekende Sander Lefers voor de 5-0. Wederom een strakke voorzet van Thomas Huzen werd teruggelegd door Anne Jan waarna Sander de bal simpel in het doel kon tikken.

In de rust vonden er wat personele wisselingen plaats. Merijn maakte centraal in de verdediging plaats voor Luuk en Mike ‘Parami’ verving Joël.

In de tweede helft doet HTC in de 62ste minuut wat terug, de spits kruipt achter onze laatste linie en verschalkt Luuk. Een minuut later doet Nieuwleusen al iets terug en zet het de 6-1 op het scorebord, Lars legt de bal breed op Mike die zijn eerste van de middag maakt. Enkele minuten later draaien de spitsen de rollen om, nu is het Mike die de bal aan Lars gunt, Lars kapt twee man uit en maakt zijn vijfde van de middag: 7-1.

HTC komt sporadisch in de buurt van de 16 van de Nieuwleusenaren, in een van deze pogingen weet Nieuwleusen de bal te onderscheppen en in de snelle tegenaanval is het dit keer weer Lars die de bal naar Mike speelt, Mike passeert de keeper om de 8-1 aan te tekenen.

Vanuit de aftrap is het HTC dat weer iets terug doet, van dichtbij kan de spits de bal in het doel tikken. Het slot akkoord is echter weer voor de Nieuwleusenaren, nadat Mike de bal van buiten de 16 op doel schiet is het de van een blessure teruggekeerde Daan Horstra die er als de kippen bij is en de einduitslag van 9-2 op het scorebord zet.

Na 90 minuten vindt de goed leidende scheidsrechter Klosse het wel welletjes en floot voor de laatste maal deze middag. Zaterdag 18 september spelen we wederom een thuiswedstrijd in de bekercompetitie, we ontvangen dan Berkum 5. De winnaar van deze wedstrijd, die begint om 14:30, uur gaat een ronde verder in de beker.