S.V. Nieuwleusen 2 verliest oefenwedstrijd van WZC Wapenveld

Op een zonnig ‘sportpark Monnikenbos stond op zaterdagmiddag een oefenwedstrijd voor S.V. Nieuwleusen 2 op de planning. Om 13:00 werd er afgetrapt tegen WZC 2, dit team komt uit in een andere derde klasse en staan, net als wij, op een tweede plek.

De dienstdoende arbiter uit Balkbrug floot onder een mooi zonnetje voor de aftrap van de eerste helft. In een wedstrijd die rustig verliep waren er over en weer wat kleine kansjes voor beide ploegen. WZC probeerde een aantal keer via hun rechterflank richting het doel van keeper Luuk te komen maar tot grote kansen leidde dit niet.  Beide teams schuwden het fysieke spel niet en hierdoor lag het spel ook regelmatig stil. Nieuwleusen werd ook via de zijkanten gevaarlijk, Marc en Rémon wisten enkele keren hun directe tegenstander uit te spelen maar in de laatste fase was de eindpass niet altijd nauwkeurig. Uit een diepe bal van WZC vertrok hun spits richting het doel van Luuk, onze grensrechter Sander vlagde gedecideerd maar de scheidsrechter liet Sander staan en WZC kon eenvoudig de 1-0 maken. Met deze achterstand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft werd er gespeeld in een plan B systeem. Er werd meermaals gewisseld en in het eerste kwartier van deze tweede helft kwam ook de gelijkmaker op het scorebord. Mike ontving de bal na een goed passje van Elijan en Mike liet de keeper kansloos in de verre hoek, 1-1. De mannen van trainer Jeroen Kloekke gingen opzoek naar een voorsprong maar moesten duidelijk wennen aan dit nieuwe systeem, maar daar zijn de oefenwedstrijden voor natuurlijk. Ook WZC bleef op zoek gaan naar een doelpunt en deze viel uiteindelijk na een mooi doelpunt van een van de spitsen van WZC. De speler glipte langs de verdediging en schoot de bal subtiel over doelman Luuk heen waardoor WZC weer op voorsprong kwam, 2-1. In de zoektocht naar de gelijkmaker creëerde Nieuwleusen enkele kansen maar de echte scherpte ontbrak vanmiddag. Na een aanval van WZC werd ook nog de 3-1 gemaakt. De nummer 7 van WZC gooide er een mooie schaar uit en liet met een schot vanaf twintig meter Luuk kansloos. Na 88 minuten voetbal vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.

Aankomende zaterdag 2 maart zijn wij vrij, op zaterdag 9 maart spelen we een uitwedstrijd in en tegen Hattem.