S.V. Nieuwleusen 2 tegen WVF 3 – 6 april

De kraker tussen de nummers 1 en 2 van de 3e klasse E stond 6 april op het programma op sportpark Het Klaverblad. De voorsprong van WVF was voor de wedstrijd aanzienlijk en winst voor S.V. Nieuwleusen zou daarom niet gelijk de spanning in de competitie terugbrengen. Wel konden de mannen van Kloekke de druk wat verhogen door deze wedstrijd met winst te beeindigen, iets wat makkelijker gezegd is, dan gedaan. Destijds was nl. in de uitwedstrijd met 5-0 verloren.

Tijdens de bespreking was de opdracht van Kloekke duidelijk; niet te veel druk op de verdediging en de linies kort op elkaar. Deze tactiek leek te werken, want WVF kwam maar moeilijk door de verdediging. Via een paar goede passes van achteruit op de links- en rechtsbuiten werden een aantal goede kansen gecreëerd, die helaas niet het gewenste resultaat brachten. Met een 0-0 stand, gingen beide teams de kleedkamer in.

Na de rust was het wedstrijdbeeld precies hetzelfde als in de eerste helft, WVF maakte het spel en S.V. Nieuwleusen liet ze komen tot een paar meter over de middellijn. De mannen uit Westenholte creëerden een aantal gevaarlijke kansen. Echter de oranjehemden dachten in de 70e minuut door een prachtig doelpunt van Remon Scheper te scoren. Deze doelkans werd helaas afgekeurd door de grensrechter ivm buitenspel. Beide partijen leken vrede te hebben met het gelijkspel en na 91 minuten eindigde de wedstrijd met een eindstand van 0-0.

WVF voert de ranglijst aan met 9 punten voorsprong. S.V. Nieuwleusen staat inmiddels op een mooie 2e plaats doordat concurrent Berkum deze zaterdag verloor. We kunnen dus uitzien naar een mooie strijd op 13 april (aanvang 14.30 uur, sportpark Berkum), waarin een beslissing plaatsvindt tussen de nummers 2 en 3 van deze competitie, zijnde resp. S.V. Nieuwleusen 2 en Berkum.