S.V. Nieuwleusen 2 tegen Hatto Heim 3

Op zaterdag 11 mei stond de wedstrijd tussen S.V. Nieuwleusen 2 en Hatto Heim 3 op het programma, op voorhand een makkelijke wedstrijd voor de Nieuwleusenaren aangezien er in de thuiswedstrijd met maar liefst 11-0 werd gewonnen. Maar de vorm van de ploeg van Jeroen Kloekke is de laatste weken niet om over naar huis te schrijven, de nodige punten werden verspeeld en de strijd om plek 2 is weer spannend geworden. Een overwinning is dus noodzakelijk om het heft in eigen hand te houden met het oog op plek 2.

Om 15:00 werd er afgetrapt op het slechtste veld van het seizoen, de plannen van Nieuwleusen waren wel helder. De tegenstander vanaf minuut 1 onder druk zetten om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Dit strijdplan wierp direct zijn vruchten af, al in de 3de minuut weet Remon de openingstreffer te scoren op aangeven van Marc. In de 10de minuut is het Mike die zijn eerste doelpunt van de middag scoort. Na wat gerommel in de 16 meter werkt hij de bal binnen. De stand is 0-2 voor Nieuwleusen. In de 34ste minuut scoort Nieuwleusen de mooiste goal van de middag, op aangeven van Thomas Huzen schiet spits Mike de bal hard in de kruising. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een 0-3 stand voor Nieuwleusen. In de rust worden er nieuwe afspraken gemaakt om op deze manier uit te lopen naar een ruime overwinning.

Vrij snel in de 2de helft is het duidelijk dat Nieuwleusen er meer wil gaan maken, binnen enkele minuten weet Remon het net twee maal te vinden. De stand, 0-5. In de 56ste minuut is de ingevallen Martijn Huisman dicht bij een doelpunt, uit een corner schiet hij de bal op de doelman. Gelukkig is Mike alert en schiet hij de 6de goal tegen de touwen. Weer 5 minuten later is het Remon die goed overkomt aan de rechterflank en hem overtuigend in de korte hoek schiet, 0-7. Nieuwleusen neemt daarna wat gas terug en voetbalt de wedstrijd rustig uit, totdat Mike na een scrimmage de 0-8 maakt. Enkele spelers peppen de ploeg op om richting de dubbele cijfers te gaan, echter is dit Nieuwleusen niet gegund vanmiddag. Het slotakkoord is voor, wie anders dan, Mike Mijnheer. Hij scoort de 0-9, en daarmee zijn 5de goal van de middag. Eén doelpunt meer dan collega aanvaller Remon Scheper, die er 4 maakt deze middag.

Al met al een gemakkelijke middag voor S.V. Nieuwleusen 2, die met nog 2 competitiewedstrijden voor de boeg een gat van 3 punten heeft met nummer 3 Zwolsche Boys. Volgende week kan Nieuwleusen officieus de 2de plaats veilig stellen als het weet te winnen in Stadshagen, op bezoek bij CSV ’28. De week erop volgt de laatste competitie wedstrijd, thuis tegen ’s Heerenbroek.

Steun ons 2de elftal in de laatste competitiewedstrijden, richting de nacompetitie. Daarin zal Nieuwleusen volop gaan strijden voor promotie naar de 2de klasse.