S.V. Nieuwleusen 2 speelt gelijk tegen ASC ’62 2

Op zaterdag 9 mei stond er voor het tweede een derby op het programma. Voor trainer Richard van Eerbeek een speciaal duel aangezien zijn roots bij de club in Dalfsen liggen. Hierdoor hadden beide ploegen geen grote geheimen voor elkaar en ging het erom wie het best voor de dag kwam op het zonnige sportpark ‘Gerner’.

Om 12:30 floot de arbiter voor het begin. ASC zette Nieuwleusen op het middenveld flink onder druk, dit leidde tot enkele kansen voor de Dalfsenaren, gescoord werd er echter niet. S.V. Nieuwleusen moest het hebben van de counter in de eerste helft. Uit een van die counters weet Nick Holsappel de bal vanaf de linkerflank bij Anne Jan Broek te krijgen, hij draait weg bij zijn tegenstander en stuit op de keeper van ASC, deze weet de bal echter niet klemvast te pakken waardoor Lars Gruben er als de kippen bij is en de 1-0 aantekent. Een opsteker voor de Nieuwleusenaren. ASC ’62 2 ging op zoek naar de gelijkmaker maar stuitte op keeper Roy van Leusen. Wederom in een tegenstoot weet Lars de bal breed te leggen op Mike Mijnheer die de bal rustig over de doellijn schuift en S.V. Nieuwleusen voor de tweede keer laat juichen deze middag. Nadat ASC ’62 al waarschuwingsschoten heeft gelost met een afgekeurde goal en een kopbal op de lat weten de Dalfsenaren toch de aansluitingstreffer te maken, uit een standaard situatie probeert verdediger Luuk van der Klocht de bal weg te werken, hij schiet de bal per toeval tegen mede centrale verdediger Merijn Kaal aan waardoor de bal knullig het eigen doel in rolt: 2-1.
De aansluitingstreffer zorgt ervoor dat ASC op zoek gaat naar meer en dit krijgen ze ook. Vlak voor rust weet de behendige buitenspeler de bal vrij te maken voor het schot, zijn schot is Roy te machtig en hierdoor staan beide ploegen weer naast elkaar op het scorebord, 2-2.

Na rust lijkt ASC ’62 verder te gaan waar ze zijn gebleven in het eind van de eerste helft. De lange spits weet de bal in de 47ste minuut knap te controleren en weet de bal bij een medespeler te krijgen die de 3-2 voor ASC maakt. In een vervolgens weinig aantrekkelijke tweede helft komt het vooral op karakter aan. ASC ’62 zoekt naar een grotere voorsprong en S.V. Nieuwleusen zoekt naar de gelijkmaker. Het duurt tot de 85ste minuut dat die gelijkmaker er komt. Luuk van der Klocht geeft een prachtige lange pass op Anne Jan Broek, deze laat de bal bewust lopen, daar staat Mike Mijnheer in alle vrijheid te wachten om de prachtige bal van Luuk te ontvangen en knap binnen te schieten in de korte hoek: 3-3. Vervolgens gaan beide ploegen nog enkele minuten voor de winst maar echt grote kansen zijn er niet meer. Na 90 minuten worden de punten wederom verdeeld.

Volgende week geniet het tweede van een vrij weekend. De week erop spelen we uit tegen de Esch.