S.V. Nieuwleusen 2 promoveert naar de reserve 2e klasse

Deze week kregen de spelers van het tweede elftal goed nieuws te horen. De KNVB heeft het verzoek tot promotie kunnen honoreren naar de 2e klasse, waardoor het 2e elftal van onze prachtige vereniging volgend seizoen op een niveau hoger haar wedstrijden gaat spelen.

Nadat S.V. Nieuwleusen 2 met de winterstop bovenaan de competitieranglijst stond, was het tweede elftal in ieder geval verzekerd van een plek in de nacompetitie. Het team wil uiteraard meer en iedereen gelooft in een kampioenschap met rechtstreekse promotie. Vol goede moed begon het team aan de tweede helft van de competitie, te beginnen met twee zeer lastige wedstrijden tegen directe concurrenten ASC ’62 en VV Staphorst. Het 2e verloor beide wedstrijden, en werd vooral verslagen op ervaring door de vaak oudere en sluwere spelers van de tegenstander. Een keiharde realiteitscheck, binnen twee weken werd het kampioenschap volledig weggegooid en S.V. Nieuwleusen 2 zakte weg naar de vierde plek op de ranglijst. In de weken die volgden werden er nog wel twee overwinningen geboekt tegen de laagvliegers uit de competitie, respectievelijk ZAC en HTC.
Vervolgens kwam het seizoen vanwege Corona abrupt aan zijn einde, en viel het voetbal voor iedereen in dit land stil. Na een aantal weken in onzekerheid werd er uiteindelijk besloten dat de huidige competities ongeldig werden verklaard en de amateurcompetities niet meer uitgespeeld gingen worden. Een bittere pil voor de mannen van trainer Richard van Eerbeek, aangezien het de doelstelling was om dit jaar promotie af te dwingen naar de 2e klasse.
Uiteindelijk kwam de KNVB met een voorstel naar alle amateurverenigingen in dit land. In principe zijn er dit seizoen geen promoties of degradaties, maar uiteraard zijn er altijd verenigingen die gebaat zijn bij een eventuele promotie of degradatie. Wanneer je hier gebruik van wilde maken moest je dit voor een bepaalde datum kenbaar maken en de KNVB ging hier een oordeel over vellen. Lang niet elk verzoek kon worden gehonoreerd, maar er konden enkele wisselingen plaats vinden. De technische commissie heeft dit verzoek voor het 2e elftal ingediend.
Een begrijpelijk besluit, aangezien S.V. Nieuwleusen 2 in de laatste jaren steeds erg dicht bij promotie was. Vorig seizoen stond het team nog in de finale maar verloor het deze wedstrijd van AZSV. En ook voor dit jaar konden de oranjehemden weer een gooi doen naar een eventuele promotie, aangezien een ticket voor de nacompetitie al in de broekzak zat.
Na een aantal weken wachten kwam daar het verlossende antwoord van de KNVB, met veel plezier konden zij ons meedelen dat we  gepromoveerd zijn.

Natuurlijk was er blijdschap, een club als S.V. Nieuwleusen hoort met haar 2e elftal minimaal in de 2e klasse te spelen. Een doel waar de spelers al jaren voor aan het werken waren, maar die vaak werd gestuit door één of twee sterke tegenstanders bij je in de competitie. Hierdoor leek promotie voor de vaak jonge selectie van het tweede elftal af en toe een onneembare horde. Via deze omweg gaat ons tweede elftal nu alsnog naar de reserve 2e klasse, maar dit hadden zij liever op het veld afgedwongen.
Ondanks dat zijn er enorm veel positieve kanten aan deze promotie. Het gat verkleinen richting het eerste elftal, individuele ontwikkeling, ontwikkeling als team en meer uitdaging voor jeugdspelers die overkomen uit de O-19.

Over een aantal weken starten de mannen van het tweede elftal aan hun voorbereiding, een grote, brede en goede selectie staat dan op het veld. De spelers en de leiding van het tweede elftal kijken met veel plezier uit naar volgend seizoen. In oefenwedstrijden die er zijn gespeeld in de afgelopen jaren is het duidelijk dat S.V. Nieuwleusen 2 zich kan meten met teams uit de reserve 2e klasse. Vanuit de club, en met name vanuit de TC, voelen wij enorm veel vertrouwen om een stabiele 2e-klasser te worden. Wij gaan er alles aan doen om dit vertrouwen terug te betalen op het veld.

Wij hopen u allen graag terug te zien op ’t Klaverblad om ons ook volgend seizoen aan te moedigen in de nieuwe competitie.

Luuk Malestein, speler van het 2e elftal