S.V. Nieuwleusen 2 laat mogelijkheden onbenut.

Zaterdag 30 september hebben de jongens van het tweede 2 punten laten liggen.

Ze speelden de tweede wedstrijd van het seizoen tegen, het uit de 2e klasse gedegradeerde, ESC 2 uit Elburg. Deze wedstrijd ging met 2-1 verloren.

Na de bliksemstart tegen Hatto Heim 3 die met 6-0 werd gewonnen, reisden de mannen met goed vertrouwen af naar Elburg. Het duurde 10 minuten voordat de eerste kans kwam. Deze was voor Nieuwleusen waar Rémon Scheper op aangeven van Rob Krul de eerste doelpoging waagde. 5 Minuten later was het weer Rémon die een grote kans kreeg, dit keer uit een pass van Luuk van der Klocht. Na 34 minuten spelen wist het 2e eindelijk de bal tegen de touwen te werken. Na een ongelukkige terugspeelbal van de centrale verdediger van ESC dacht de keeper deze in de handen te mogen pakken. De scheidsrechter oordeelde hier echter anders over met een indirecte vrije trap op de rand van het doelgebied. Deze werd genomen door Nick Holsappel en binnengewerkt door Mike Mijnheer: 0-1. In de eerste helft waren de verhoudingen duidelijk. Nieuwleusen had het merendeel van de kansen en probeerde de voorsprong uit te breiden. Dit lukte niet en de sfeer op het veld werd iets grimmiger. In de 36e minuut werd Marc Hoogenkamp fors neergehaald maar dit bleef onbestraft door de scheidsrechter. Toen 5 minuten later Robin Hoogenkamp ook een keer stevig het duel in ging werd dit wel bestraft met een gele kaart.

In de rust werd er gewisseld, Steven Visscher kwam in het veld voor Rob Krul. De tweede helft begon zwakker en er kwamen meer kansen voor ESC. In de 58e minuut kwam het tweede nog bijna op 0-2 na een schot van Nick Holsappel dat nog net in tweede instantie gestopt kon worden door de keeper van ESC. In de 61e minuut werd er 2 keer gewisseld door Jeroen Kloekke. Lowie Ganzeboer kwam in het veld voor Nick en Robin maakte plaats voor Martin de Weerd. Na 65 minuten kwam ESC er over rechts snel uit en schoot zo de 1-1 binnen. Na de 1-1 werden de oranjehemden weer wat sterker maar verzuimde wederom om te scoren. Er werden weer meer overtredingen gemaakt en het voetbal werd minder. In de eerste minuut van de blessuretijd kwam ESC weer bij het doel en zag de scheidsrechter een overtreding in een ingreep van Christian Harke. Penalty. Deze werd goed ingeschoten en met nog een paar seconden te gaan stond het 2-1. Dit werd niet meer recht gezet en de wedstrijd ging verloren.

Zaterdag 7 oktober speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld 2.