S.V. Nieuwleusen 2 bekert door na krappe overwinning.

Op zaterdag 18 september stond de bekerwedstrijd tussen S.V. Nieuwleusen 2 en Berkum 5 op het programma. Waar de mannen van trainer Van Eerbeek genoeg hadden aan een gelijkspel om door te bekeren moest de ploeg uit Berkum voor de winst gaan om door te gaan in het bekertoernooi.

De intenties van S.V. Nieuwleusen werden al snel duidelijk, Nick Holsappel gaf de bal in de derde minuut hoog voor en spits Mike Mijnheer kopte de bal tegen de touwen voor de 1-0. De ploeg uit Berkum probeerde voetballend door de defensie te breken maar onder leiding van het centrale duo Niek Bollemaat en Luuk van der Klocht bleven echt grote kansen uit voor de ploeg uit Berkum. Nieuwleusen zette hier een flinke portie felheid tegenover, dit leidde tot pittige duels op het veld. In de 17de minuut is het Tim Harink die de ruimte aan de rechterkant goed benutte en een strakke voorzet afleverde op, wederom, Mike die met zijn tweede van de middag de 2-0 op het scorebord zet. Vlak voor rust doet Berkum wat terug en scoort de aansluitingstreffer. Met een 2-1 voorsprong voor het tweede van Nieuwleusen gaan beide ploegen de rust in.

2e helft.

Direct na rust komt S.V. Nieuwleusen weer goed uit de startblokken, Mike voltooit zijn hattrick door met een mooie halve omhaal een voorzet van de rechterkant binnen te schieten. Met deze 3-1 stand lijkt de ploeg uit Berkum wakker geschud te zijn en komen ook zij meer in het spel voor. Dit resulteert in kansen voor de ploeg uit Berkum en wederom maken ze de aansluitingstreffer, de spits van Berkum wandelt met de bal door de defensie en maakt de 3-2. Een minuut later moet verdediger Martijn Huisman aan de noodrem trekken en maakt een overtreding op de aanvaller van Berkum die op weg naar de goal van keeper van Leussen leek te zijn. De scheidsrechter doet het af met een gele kaart voor verdediger Huisman. In de daarop volgende minuten wordt er wederom veel strijd geleverd door beide ploegen. In de 75ste minuut geeft Kris Tinholt het tweede weer wat meer lucht door de 4-2 in de goal te koppen. Berkum geeft niet op en scoort enkele minuten later de 4-3, de nummer negen passeert twee man en schiet met links de bal mooi in de goal. Vervolgens volgen er nog tien spannende minuten waarin er geen goals meer vallen en S.V. Nieuwleusen 2 er met de winst en dus de poulewinst vandoor gaat vanmiddag.

Zaterdag 25 september staat de eerste competitie wedstrijd op het programma, het tweede speelt om 12:00 een uitwedstrijd in en tegen Hellendoorn 2.