S.V. Nieuwleusen 1 test fitheid en samenwerking tijdens teambuildingsdag

Op zaterdag 12 januari heeft de selectie van het vlaggenschip van S.V. Nieuwleusen zich door middel van een teambuildingsdag voorbereid op de tweede seizoenshelft. Hoewel de voorbereiding op deel twee van het seizoen al een week eerder was begonnen met de snertloop, werd op deze dag gekeken hoe het met de fitheid van de spelers gesteld was.

Spelers en staf begonnen de dag om 12.00 uur met een gezamenlijke lunch in het clubhuis. Na de lunch ging het gezelschap naar fitnesscentrum Helios. Hier keken de specialisten van het fitnesscentrum naar de fitheid van de spelers. Onder andere het vetpercentage, de spiermassa en de bloedruk werd gemeten. Daarnaast werden de lichamen van de spelers getest op onderontwikkelde spieren en ook de wendbaarheid en sprintsnelheid werd beoordeeld. Dit alles wordt verwerkt in een individueel rapport per speler waarover de technische staf de beschikking krijgt.

Nadat alle fysieke testen waren afgelegd vertrok de groep naar escape room ‘The great escape’ in Zwolle. De hele groep inclusief staf werd in vier groepen verdeeld. Iedere groep ging een aparte escape room in waar intensief samengewerkt moest worden om te kunnen ontsnappen. Naast dat deze activiteit een bijzonder leuke ervaring was voor iedereen, was dit ook een goede manier om de samenwerking binnen het team verder te verbeteren.

Nadat ook de laatste groep zich uit de escape room had geworsteld, was de selectie toe aan flinke maaltijd. Daarom werd brasserie Dunnik bezocht. Hier werd uitgebreid gegeten en gedronken, waarna een groot deel van het gezelschap de avond heeft voortgezet in het centrum van Zwolle om nog verder te werken aan het teamgevoel.

Dinsdag 15 januari speelt het elftal een oefenwedstrijd uit tegen HZVV 2. Dan kunnen de fitheid en samenwerking in de praktijk worden getest.

De teambuildingsdag is mede mogelijk gemaakt door de bedrijvenclub. Namens deze weg willen de spelergroep en de technische staf de bedrijvenclub hiervoor bedanken.