S.V. Nieuwleusen 1 sluit het seizoen 2020/2021 af.

Met tóch nog een oefenwedstrijd en een gezellige barbecue heeft ook ons 1e elftal een punt gezet achter het seizoen 2020/2021.

Seizoen ’20 – ‘21

S.V. Nieuwleusen startte sterk aan de afgelopen voetbaljaargang. Na prolongatie van het eigen Tempelmantoernooi, werd ook de competitie gestart met twee goede overwinningen.

In de altijd lastige derby tegen buurman Avereest toonde de ploeg het nodige karakter en defensieve stabiliteit, waardoor één moment voor Reinier Meijerink voldoende bleek voor de volle buit (1-0). De week erop gingen de oranjehemden op bezoek bij oud trainer David Leeuw, om het op te nemen tegen SVN’69. Met doelpunten van opnieuw Reinier (2x) en zijn neefje Stijn Hoekstra werd ook deze ploeg vakkundig opzij gezet (0-3).

De volgende wedstrijd gingen de oranjehemden echter lelijk onderuit in Coevorden. Onder lastige omstandigheden en al zonder publiek, bleken we niet opgewassen tegen het stugge CSVC (1-0).

Dit bleek gelukkig om een incident te gaan, toen we het thuis moesten opnemen tegen titelfavoriet v.v. Hoogeveen. Na een gelijk opgaande 1e helft, moesten de bezoekers het in het 2e deel met een man minder stellen. Mede dankzij uitblinker Tom Vasse, die met 2 doelpunten en een assist op Reinier belangrijk was, nam S.V. Nieuwleusen de koppositie in de 3e klasse D weer over.

Maar dat bleek helaas ook de laatste wedstrijd van het seizoen te zijn. En daarmee kwam er een eind aan een ambitieuze start van de competitie.

Corona

Sinds het stilleggen van de competitie, halverwege oktober, tot aan eind juni heeft de ploeg van Jeroen Elzinga echter niet stilgezeten.

Met inachtneming van de geldende maatregelen zijn we vrijwel de gehele periode actief met elkaar bezig geweest. Deels op het veld, in kleinere groepen, en voor een deel bij onze partner Helios (bootcamps en buitenactiviteiten). En ook is er tweemaal een digitale quiz georganiseerd met het team, om zo het teamgevoel in stand te houden en te bevorderen.

Seizoen afsluiting

Met het einde van het seizoen in het vizier, werd het vanaf eind juni weer toegestaan om oefenwedstrijden te spelen. Dat bood een mooie kans om het seizoen toch nog op een gepaste manier af te sluiten. Op 26 juni speelden we daarom nog een oefenwedstrijd, uit tegen Hardenberg ’85. Van beide kanten bleek het toch nog weer even wennen te zijn en ook speelde de warmte beide ploegen parten. Ondanks dat de oranjehemden de fittere ploeg leek, was het toch de thuisploeg die in de 2e helft de score opende. Laat in de wedstrijd trok Tom Huizingh dat gelukkig nog recht. Met een fraaie volley bepaalde hij de eindstand op 1-1.

In de avond sloten we het seizoen af met een barbecue bij onze hoofdsponsor autobedrijf Zieleman. Op zijn fraaie thuisbasis toonde onze hoofdsponsor zich een fantastische gastheer en ‘barbecue meester’. Met een EK wedstrijd op de achtergrond, een hapje, een drankje en een plons in het zwembad werd er zodoende op een gezellige manier een punt achter het seizoen gezet.

Voorbereiding op het nieuwe seizoen

Inmiddels zijn ook de nodige voorbereidingen op het nieuwe seizoen al getroffen. Eerder werd al naar buiten gebracht dat de volledige staf intact blijft en ook de selectie voor het overgrote deel bijeen blijft. Alleen Stefan van Veen is niet langer beschikbaar voor Jeroen Elzinga. Hij besloot zich over te laten schrijven naar een club in zijn woonplaats, en speelt volgend seizoen voor De Knickerbockers. Maar met de aanwas van zes spelers uit de eigen gelederen, blijft er nog genoeg te kiezen voor trainer Jeroen Elzinga.

Kijk hier voor het artikel op onze website van 9 april 2021 over de samenstelling van de voorselectie:

Dinsdag 3 augustus hervat de voorselectie de voorbereiding weer op het nieuwe seizoen. Op 7 augustus starten we de eerste zaterdag nog met een (fitheids)test- en teambuildingdag. En op zaterdag 14 augustus staat dan de eerste oefenwedstrijd alweer gepland. Het wedstrijdschema van de eerste weken ziet er als volgt uit;

14 augustus;      S.V. Nieuwleusen 1 – Bruchterveld 1

21 augustus;      S.V. Nieuwleusen 1 – v.v. Staphorst 2

24 augustus;      S.V. Nieuwleusen 1 – Olympia ’28 1 (Tempelmantoernooi)

28 augustus;      S.V. Nieuwleusen 1 – ASC ’62 1 (Tempelmantoernooi)

4 september;    1e ronde bekercompetitie

11 september;   2e ronde bekercompetitie

18 september;  3e ronde bekercompetitie

25 september; Start competitie

Indeling en publicaties nieuwe seizoen

Vorige week is ook de voorlopige indeling van het nieuwe seizoen gepubliceerd. S.V. Nieuwleusen is daarbij opnieuw ingedeeld in de Noordelijke 3e klasse D. Daarin treft het de bekende ploegen waarbij het de afgelopen twee seizoen ook was ingedeeld.

Het enige wat daarin is gewijzigd is dat SCD’83 en OZC zijn vervangen voor de respectievelijke fusieclubs DVC Dedemsvaart en FC Ommen.

Voor de indeling zie; https://voetbalnoord.nl/klasse_ranglijst.html?a=2&klasseid=202103304

De bekerindeling wordt vrijdag 30 juli gepubliceerd, gevolgd door het wedstrijdschema op 31 juli.

De nummering van de competitie, en daarmee het wedstrijdschema, wordt op zaterdag 28 augustus gepubliceerd.