S.C. Elim te sterk voor S.V. Nieuwleusen

Dinsdagavond 16 april moest S.V. Nieuwleusen haar inhaalwedstrijd spelen tegen mede titelkandidaat Elim. Wanneer S.V. Nieuwleusen mee wilde blijven doen voor het kampioenschap moest er gewonnen worden. De vele meegereisde trouwe supporters kwamen echter bedrogen uit. Trainer David Leeuw en zijn jongens werden geknipt en geschoren door de mannen uit Elim. Na een ruststand van 3-0 werd er kansloos met 4-1 verloren.

De thuisclub zette S.V. Nieuwleusen direct onder druk, won de duels en had meer inzet en loopvermogen in de ploeg. Net als tegen Hoogeveen speelde S.V Nieuwleusen te angstig en zonder enig zelfvertrouwen. Al moet gezegd worden dat het kleine en keiharde speelveld ook niet in het voordeel van S.V. Nieuwleusen werkte. Ook scheidsrechter C.E. Annen ging mee in de malaise toen hij in de 20ste minuut wel erg makkelijk een strafschop gaf voor de thuisploeg. Emiel Njagul wist hier wel raad mee: 1-0. De 2-0 van Dayman Doldersum en de 3-0 van Jay Doldersum volgden daarna wel erg snel na slecht verdedigen.

Na de rust een iets beter spelend S.V. Nieuwleusen, Leon de Raad verving Stan Scholten verdienstelijk. Toch was het Elim dat de 4-0 aantekende, ook nu weer door goed doorzetten van de thuisclub. Herman Klomp ronde een snelle aanval knap af. Na een handsbal op de doellijn, normaal goed voor rood, gaf scheidsrechter tot grote verrassing van zowel de thuis – als uitsupporters slechts geel. Reinier Meijerink pikte hierdoor zijn doelpunt weer mee: 4-1. Dit was ook de eindstand.

Hiermee is ook alles gezegd over het spel van S.V. Nieuwleusen. Het is te hopen dat trainer David Leeuw en zijn kaderleden deze week weer zelfvertrouwen in hun ploeg krijgen, want voetballen kan onze jonge talentvolle groep. Elim was vooraf bang voor S.V. Nieuwleusen, alleen bezitten zij al de juiste mentaliteit die nodig is om mee te doen om de prijzen.

Zaterdag 20 april a.s. speelt S.V. Nieuwleusen een uitwedstrijd tegen Hardenberg ‘ 85. De wedstrijd begint om 15.15 uur. Met nog vier wedstrijden te spelen, de tien minuten tegen Fit Boys niet meegeteld, is er nog van alles mogelijk in de 3e klasse D Noord. Opgeven is geen optie en het is een must om in de juiste flow te komen voor de eventuele nacompetitie

Opstelling S.V. Nieuwleusen;

Doel: Tim Hoogenkamp
Achter: Stan Scholten (46 min. Leon de Raad) – Stefan van Veen – Roy Bollemaat – Rick Jansen (70 min. Nick Holsappel)
Midden: Anne Jan Broek (80 min. Mark de Weerd) Reinier Meijerink – Ruben Brinkman
Voor: Tom Vasse – Bas Evenboer – Wouter Tabbers.