PEC Zwolle wint oefenduel van Regioteam Effeweg.nl op drukbezocht sportpark ’t Klaverblad.

NIEUWLEUSEN – Eredivionist PEC Zwolle heeft de oefencampagne afgetrapt bij S.V. Nieuwleusen. Op het hoofdveld nam het Regioteam Effeweg.nl het op tegen PEC Zwolle. Het Regioteam bestond uit spelers van S.V. Nieuwleusen en spelers van buurtverenigingen.

Klik hier voor de foto’s van de Dalfser Marskramer. Foto’s S.V. Nieuwleusen volgens z.s.m.

Ruim 1600 fans genoten afgelopen zaterdagmiddag van deze eerste oefenwedstrijd van PEC Zwolle. Projectleider Klaas Kreule wist samen met zo’n 100 vrijwilligers deze dag tot in de puntjes te organiseren. Aan alles was gedacht. De grasmat was enkele weken geleden geïnspecteerd, in orde gemaakt, en lag er deze middag prachtig bij. Naast de vele positieve reacties kunnen we als vereniging terugkijken op een prachtige dag met een gezellige sfeer.

Onder een zomers zonnetje ontrolde zich een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd onder leiding van Maurice Paarhuis. Het was Youness Mokhtar die de score na zes minuten opende, diezelfde Youness tekende niet veel later ook voor de 0-2. Na ruim een kwartier zorgde Bram van Polen voor het derde doelpunt. Dat deed de aanvoerder vanaf elf meter, nadat Kingsley Ehizibue gevloerd was binnen het strafschopgebied van het Regioteam Effeweg.nl. Dirk Marcellis (rebound) was de volgende die het net wist te vinden, gevolgd door Wout Brama. De middenvelder legde aan van een meter of 25 en werkte de bal met veel gevoel in de rechterbovenhoek. Queensy Menig was niet veel later na een oogstrelende actie dichtbij het zesde doelpunt, maar stuitte op de sluitpost. Wouter Marinus had na een half uur meer geluk en maakte het halve dozijn vol. Dat was nog niet de ruststand want ook Josef Kvida (uit een corner) en Menig (na het omspelen van doelman Timo Muller) scoorden nog voor rust. Halverwege was de stand 0-8.

Na rust trad PEC Zwolle aan met 10 andere spelers. Alleen Keeper Mike Hauptmeijer bleef staan. Ook het Regioteam Effeweg.nl was vernieuwd. In de tweede helft wisten alleen Anass Achahbar en Tarik Evre het doel te vinden. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 0-10.

Voorafgaand aan de wedstrijd bedankte voorzitter Erwin van Leussen Effeweg.nl voor het mogelijk maken van deze wedstrijd. Daarnaast bedankte Erwin Effeweg.nl voor het jarenlange hoofdsponsorschap dat per augustus afloopt. Aansluitend hieraan werden André en Wilco Zieleman van Autobedrijf Zieleman geïntroduceerd als toekomstig hoofdsponsor.