Op de valreep toch nog één punt voor S.V. Nieuwleusen

Zaterdag 20 oktober moest koploper S.V. Nieuwleusen het in Beilen opnemen tegen middenmoter Fit Boys, getypeerd als een stugge ploeg, die het spel van de tegenstander probeert te ontregelen. De talrijk meegereisde supporters zagen dat S.V. Nieuwleusen er in blessuretijd nog een gelijkspel uit wist te slepen: 2-2. S.V. Nieuwleusen startte vol zelfvertrouwen en kwam zeer sterk uit de startblokken. Keeper Tim Hoogenkamp geeft met een perfecte uittrap Reinier Meijerink te bereiken. Hij gaat diep en op de punt van de 16 meter neemt hij de bal vol op de pantoffel en de bal verdwijnt fraai via de binnenkant van de paal in het doel: 0-1. Hierna is S.V. Nieuwleusen met fraai combinatievoetbal en met de bal in één keer raken de bovenliggende partij en het is wachten op het uitbouwen van de score. Tom Vasse komt alleen voor de keeper na een fraaie steekpass van Mark de Weerd, maar faalt oog in oog met de keeper.
Na een kwartier krijgt Fit Boys een vrije trap op de rand van de 16 meter, na zwak uitverdedigen. Tim Hoogenkamp zet de muur neer en Matthijs Bonnen schiet de bal houdbaar langs de muur in de hoek van de keeper, maar Tim blundert en de stand is 1-1. S.V. Nieuwleusen is het goede spel helemaal kwijt en grossiert in slordige passes en gaat mee in het fysieke spel van Fit Boys. Hiermee spelen ze Fit Boys in de kaart, want dit is precies waar Fit Boys op uit is: zorgen dat S.V. Nieuwleusen de duels in moet gaan, want daar is S.V. Nieuwleusen de mindere in.
Na rust moet Saake Malenstein de 1-2 aantekenen uit een vrije trap van Mark de Weerd, maar hij tikt de bal voorlangs. Fit Boys blijft sterker in de duels en S.V. Nieuwleusen weet hier voetballend niet uit te komen, dus speelt het Fit Boys in de kaart. In de 59e minuut is het na matig wegwerken van een voorzet door de verdediging van S.V. Nieuwleusen, Jos Gerding die het presentje uitpakt en de bal hard in de korte hoek knalt: 2-1 voor Fit Boys. S.V. Nieuwleusen is aangeslagen en lijkt niet meer in staat het tij te keren. Totdat scheidsrechter Wenting een handsbal ziet in de 16 meter, na een ongeluk opstuiterende bal op de hand van een verdediger. Reinier Meijerink legt aan voor de gelijkmaker, maar keeper Oosting slaat de bal uit het doel. In de 80e minuut neemt Saake Malenstein de bal vol op de slof maar het is wederom de keeper die op de lijn redt. Als iedereen zich al neergelegd heeft bij de eerste nederlaag van S.V. Nieuwleusen is het Reinier Meijerink die in de 95e minuut hier anders over denkt. Hij frommelt zich door de verdediging en krijgt de bal vrij voor zijn linkervoet. Heel beheerst schiet hij de bal in de verre hoek voor de gelijkmaker en de gasten nemen zo toch nog een punt mee uit Beilen.
Zaterdag 27 oktober speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen koploper S.V. Elim. Kom naar het Klaverblad om S.V. Nieuwleusen aan te moedigen. Het team zal uit een ander vaatje moeten tappen, dus ze kunnen alle steun gebruiken.
Opstelling S.V. Nieuwleusen:
Tim Hoogenkamp, Ruben Brinkman, Stefan van Veen, Roy Bollemaat, Stan Scholten (55. Robin Hoogenkamp), Thomas Huzen (70. Nick Holsappel), Saake Malenstein, Mark de Weerd, Tom Vasse, Bas Evenboer (70. Wouter Tabbers), Reinier Meijerink
Scoreverloop:
2e 0-1 Reinier Meijerink
16e 1-1 Matthijs Bonnen
62e 2-1 Jos Gerdink
90e + 5 2-2 Reinier Meijerink