Onder begeleiding revalideren bij S.V. Nieuwleusen

S.V. Nieuwleusen heeft samen met USV en Fysio Vechtdal de handen ineen geslagen. Spelers die terugkomen van een blessure worden vanaf nu ook deskundig begeleid in de laatste fase van hun herstel, waarbij ze terugkeren op het veld.

Fysio Vechtdal is sinds dit jaar gouden sponsor van S.V. Nieuwleusen. Daarnaast hebben we reeds een goede samenwerking opgebouwd, waarbij (selectie)spelers van S.V. Nieuwleusen een primair aanspreekpunt hebben bij Fysio Vechtdal in het geval van blessures. Fysiotherapeut Lars Dunnik is ons vast aanspreekpunt en hij stelt vervolgens een behandelplan op, en bespreekt deze met de speler en eventueel de staf vanuit S.V. Nieuwleusen. Als dat nodig is, wordt ook Helios Sport & Performance in het traject betrokken.

Op de foto: Lennard de Weerd en Ruben van Dijk van S.V. Nieuwleusen en Jort Kouwen en Bryan Keizer van USV. Rechts, fysiotherapeut Kevin Hommes, die Lars Dunnik verving i.v.m. een blessure.

De laatste fase in het hersteltraject, waarbij een speler de stap maakt van de oefeningen in de oefenzaal naar het veld en waarbij ook ‘de bal’ weer komt kijken, is vaak een hele lastige en cruciale fase.
Om die stap zo goed mogelijk te begeleiden, hebben S.V. Nieuwleusen, USV en Fysio Vechtdal de handen ineen geslagen. Vanaf heden biedt Fysio Vechtdal wekelijks een hersteltraining aan waarbij spelers die in de laatste fase van hun hersteltraject zitten óp het veld worden begeleid door een fysiotherapeut van Fysio Vechtdal.

De hersteltraining is iedere maandagavond van 20.00 – 21.00 uur, en wordt gegeven op het (kunstgras)veld van S.V. Nieuwleusen dat ook de overige benodigde materialen en een verzorgingsruimte hiervoor beschikbaar stelt.
Fysio Vechtdal zal alle voetballers van S.V. Nieuwleusen en USV die bij hen onder behandeling staan en toe zijn aan deze stap hierover informeren om de opties te bespreken.
De hersteltraining op het veld wordt gezien als een reguliere behandeling bij de fysiotherapeut. Deze moet dus ook worden vergoed vanuit de verzekering van de patiënt, al dan niet aangevuld met een eigen bijdrage.