Nu voetbal echt even bijzaak is…

Voetbal, voor velen de belangrijkste bijzaak ter wereld. Voetbal verenigt en verbroedert. We werken samen aan sportieve doelen, vieren successen en verwerken samen teleurstellingen. Maar hoe je het wendt of keert, voetbal is zeker op dit moment slechts een bijzaak. Nu de wereld volledig in de ban is van het coronavirus, is het zaak om even een stapje terug te zetten en te focussen op dingen die écht belangrijk zijn, gezondheid en veiligheid.

Op donderdag 12 maart kregen we als bestuur bericht van de KNVB om met onmiddelijke ingang alle sportactiviteiten stop te zetten. We hebben hier destijds direct gehoor aan gegeven, snel geschakeld met de andere voetbalverenigingen in de gemeente Dalfsen en samen één lijn bepaald. Achteraf gezien is dat maar goed ook. Nu, enkele weken later, is voor de meesten van ons duidelijk hoe gevaarlijk dit virus is. En het laatste dat we willen, is dat we achteraf horen dat er besmettingen zijn opgelopen, doordat wij al club ons niet aan de maatregelen hebben gehouden.

Het levert bizarre beelden op. Op zaterdag een leeg sportpark. De enige beweging op ‘t Klaverblad komt van de vlaggen die wapperen door de wind. Een plek in ons dorp die juist op de zaterdagen bol van bedrijvigheid staat. Waar enthousiasme en vertier normaal de boventoon voeren, is het nu leeg en verlaten. Samen met jullie mis ik ook écht het samenzijn, de sportiviteit en de gezelligheid met elkaar, maar we moeten nu alles doen om dit virus in te dammen.

Ik wil de jeugd van Nieuwleusen en hun ouders dan ook met klem vragen om NIET op de kunstgrasvelden te voetballen. Ik snap hoe moeilijk dit is, maar het is nu écht nodig dat we het virus niet overdragen, je wilt toch niet dat jij en je vriendjes, andere mensen besmetten, misschien wel je opa of oma met mogelijk heel vervelende gevolgen? Nu moeten we met elkaar discipline hebben en de richtlijnen volgen en alle voetbalactiviteiten staken, competitief en recreatief.

Naast sportieve consequenties brengt het lamleggen van de sportactiviteiten ook financiële vraagstukken met zich mee. Gelukkig zijn een financieel stabiele club. Ondanks alle uitgaven die we hebben moeten doen voor het nieuwe clubhuis beschikken we nog over genoeg vet op de botten. Ik reken op de solidariteit, samenwerking en steun van alle leden, sponsoren en vrijwilligers en iedereen die onze club een warm hart toedraagt.

Ik wil afsluiten met een dankwoord naar onze vrijwilligers. Onze activiteiten op het sportpark dan  op dit moment dan wel bijna tot stilstand zijn gekomen. Dat betekent niet dat er niks meer gebeurt. Achter de schermen blijven commissies actief om ervoor te zorgen dat onze club na deze crisis binnen no time weer op volle toeren draait. Daar zijn we ze dankbaar voor, super! Blijf dat vooral doen.

Voor nu rest ons niets dan het nieuws en de ontwikkelingen op de voet te volgen. Hopelijk komen we samen deze moeilijk periode zo snel mogelijk te boven. Leden, supporters en liefhebbers, ik hoop u binnenkort in goede gezondheid weer te zien én samen te focussen op de mooie toekomstperspectieven.

Erwin van Leussen