Nieuws vanuit het trainerskorps

De maanden november, december en januari zijn maanden waarin de technische commissie (TC) achter de schermen druk bezig om contract met trainers te verlengen of om nieuwe trainers te binden aan S.V. Nieuwleusen.

1e Elftal
Nadat al vrij snel bekend werd dat hoofdtrainer David Leeuw aan zijn laatste seizoen bezig was, werd al voor de winterstop bekend gemaakt dat Jeroen Elzinga komend seizoen het stokje overneemt. Jeroen is geen onbekende op sportpark ’t Klaverblad en is al jaren als speler en trainer actief voor S.V. Nieuwleusen. Daarnaast heeft ook de rest van de staf te kennen gegeven door te willen in hun rol in en om het eerste elftal.

Alleen assistent-trainer John Sijbom heeft te kennen gegeven te stoppen na een aantal seizoenen samengewerkt te hebben met David bij S.V. Nieuwleusen 1. Er wordt nog gekeken naar opvolging van John.

Ronnie Klosse is vanaf heden de nieuwe grensrechter, aangezien Tom Lammertsen stopt vanwege verandering van werk en woonplaats.
Bij het tweede elftal zijn geen veranderingen komend seizoen en is er dus sprake van continuïteit.

2e Elftal

Jeroen Kloekke blijft trainer van dit elftal en ook de begeleiders van het team hebben aangegeven komend seizoen actief te blijven bij het tweede elftal.

JO19-1

Bart Smid is al aantal jaren trainer van S.V. Nieuwleusen JO19-1. De TC is verheugd dat Bart ook volgend jaar als trainer van JO19-1 verbonden blijft aan S.V. Nieuwleusen.

JO17-1

Voor JO17-1, evenals de JO19-1, uitkomend in de hoofdklasse moest de TC op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Jeroen Elzinga volgend doorschuift naar het 1e elftal. De TC is blij mee te kunnen delen dat per volgend seizoen Sander de Boer uit Dedemsvaart trainer is van JO17-1. Sander, net als Bart Smid in bezit van UEFA b (TC2), is op dit moment trainer van JO19-1 van combinatie Staphorst/Rouveen. Sander heeft zin in de nieuwe uitdaging bij S.V. Nieuwleusen en zal zich later via website nader voorstellen.

JO15-1
Dit seizoen is Wiebren de Jong gestart als trainer van JO15-1. Dit elftal komt uit in de 1e klasse. Als nieuw gezicht binnen de S.V. Nieuwleusen heeft Wiebren snel zijn draai gevonden binnen de club. Ook volgend seizoen neemt hij JO15-1 onder zijn hoede.

Dames 1

Halverwege dit seizoen heeft Bart Stevens de taken van Nico Guchelaar als trainer van Dames 1 overgenomen. Nico moest helaas vanwege gezondheidsredenen een stapje terug doen. Bart is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij de dames, zodat ook hier de continuïteit is gewaarborgd.

De komende periode zal de TC met de overige trainers van de selectieteams gaan kijken naar de plannen voor komend seizoen.
Naast alle genoemde trainers zijn er veel ouders, jeugdspelers en andere vrijwilligers actief als trainer of begeleider bij verschillende teams. In de loop van de 2e helft van het seizoen zullen zij natuurlijk ook benaderd worden om volgend jaar weer een rol te vervullen in de training of begeleiding van de diverse (jeugd)teams.