Nieuwe mijlpaal voor bouw clubhuis: betonvloer gestort

Wekenlang is er naartoe gewerkt. Het storten de betonvloer van het clubhuis van S.V. Nieuwleusen en d’Ommerdieck is een nieuw hoogtepunt in het bouwproces. Woensdag 24 mei werd 40 kuub beton gestort en egaal gemaakt.

Overvloedig spuit het nu nog vloeibare beton uit de slang die uit de betonwagen steekt. Op de bouwplaats staan acht vrijwilligers met hun laarzen in de mortel om het spul zo snel mogelijk egaal te maken. Ze zijn om acht uur begonnen, maar twee uur later ligt al meer dan de helft van de vloer erin. “Het gaat prima,” vertelt Wim de Weerd. “Als je dit door een bedrijf laat doen zijn ze met twee man een hele dag bezig, maar als je met zoveel bent gaat het een stuk sneller.”

Bovenop het beton komt een ‘afwerklaag’ van 7 centimeter, waarin onder meer de vloerverwarming verwerkt wordt. “Maar eerst moeten we de zorgen dat de vloer de komende dagen goed nat blijft. Anders komen er scheuren in.” De komende tijd kan de bekisting rondom het fundament verwijderd worden en wordt de staalconstructie geplaatst die als raamwerk voor de muren moeten dienen. “We hebben hier de afgelopen tijd naartoe gewerkt. Dit is toch wel een mijlpaal.”