MO13-1 sluit het seizoen goed af met zomertoernooi bij Be Quick ‘28

Dit jaar was ook voor ons team MO13-1 een bijzonder voetbalseizoen. We begonnen voortvarend aan de bekerwedstrijden en de najaarscompetitie. Hoewel het grote veld voor de meeste meiden nieuw was, ging het ons direct goed af. Alle beker- en competitiewedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld hebben we gewonnen! Er werd al voorzichtig gedroomd van het kampioenschap, maar zover kwam het niet. Al snel werd de competitie stilgelegd vanwege Corona. We hebben daarna gelukkig niet stilgezeten. Doordeweeks hadden we gewoon training en op de meeste zaterdagen speelden we een wedstrijd tegen een ander team van S.V. Nieuwleusen. Ook heeft S.V. Nieuwleusen na de winterstop en in het voorjaar een gemixte onderlinge competitie georganiseerd voor jongens en meiden van 12/13 jaar, waaraan we hebben meegedaan. Toen kwam eind mei alsnog het goede nieuws dat de KNVB Regiocup toch nog doorging! Hierdoor hebben we in juni weer echte wedstrijden gespeeld tegen andere teams uit de regio, zoals Be Quick, SEH Heerde en SV Zwolle. Ook deze potjes wisten we te winnen. Van Be Quick ’28 kwam de uitnodiging om mee te doen aan hun zomertoernooi op zaterdag 3 juli. Dat was een mooie afsluiting van het seizoen, samen met een gezellige BBQ op de avond ervoor. Zaterdag was het vroeg op om op tijd in Zwolle te zijn. Gelukkig was publiek weer toegestaan, zodat er weer ouders op de tribune zaten. Het toernooi bestond uit drie korte wedstrijden van 2x 10 minuten, gevolgd door de finale. Dus het was belangrijk om snel zaken te doen door te scoren. Dat ging ons in de eerste wedstrijden tegen CSV en JCHW nog niet zo goed af. Wie weet lagen de worstjes en meloen nog zwaar op de maag. De kansen waren er wel, maar deze gingen er lang niet allemaal in. Beide wedstrijden sloten we af met een gelijkspel: 1-1. De derde en beslissende wedstrijd was tegen het sterk spelende Be Quick dat tot dusver alles had gewonnen. Deze wedstrijd moesten we winnen om nog in de finale voor plek 1 en 2 te belanden. Gelukkig begonnen onze meiden sterk aan de wedstrijd en kwamen we snel op voorsprong. We wonnen deze wedstrijd met 3-0! Meteen daarna was de finalewedstrijd tegen opnieuw Be Quick. In deze spannende wedstrijd ging het gelijk op. De kansen waren er voor beide teams en er werd goed gevoetbald. De eindstand bleef 0-0. Net als bij het EK was het toen tijd voor de zenuwslopende penaltyreeks. De scheidsrechter legde alles goed uit aan beide teams. De spanning was bij beide teams goed van de koppies af te lezen. Na de tos begonnen de meiden van Be Quick aan de reeks. Be Quick schoot de eerste vier penalty’s raak. Wel dook onze keeper Jorinde vaak naar de goede kant. Ook bij ons gingen de eerste vier penalty’s van Meike, Eline, Merel en Anniek er netjes in. Daarna schoot Be Quick de vijfde penalty over! Vervolgens was het aan Mae om het karwei af te maken. Gelukkig schoot ze de laatste en beslissende penalty raak!!! Daarna kwam de ontlading en de feestvreugde en ging de kampioensbeker mee naar Nieuwleusen!

Al met al hebben we ondanks corona toch een leuk seizoen gehad. We zijn trots op onze meiden die op de trainingen en met de wedstrijden laten zien dat ze van voetballen houden en bovenal als team goed met elkaar samenwerken. Iedereen enorm bedankt!

Job van den Bergh en Janneke Schouten.

Op de foto:

Onder zittend vlnr: Roos Boerman, Nathalie Brinkman, Naomi Goos, Iris Middelveld, Demi Fictorie, Marit Wiersma, Linda Spijker, Jorinde van den Bergh. Boven staand vlnr:  Janneke Schouten (leider), Meike Hoeve, Anniek Schouten, Eline Stokvis, Merel Horstra, Mae van Spijker, Lynn Stokvis, Lois Visscher, Job van den Bergh (leider) en Roos Hoeflaak. Op de foto ontbreken: Lise van de Hoek en de trainers Corina Klomp en Klaas Spijker.