Jubilarissen gehuldigd tijdens Open Dag

Op de jaarlijkse open dag van S.V. Nieuwleusen werden er diverse mensen weer gehuldigd vanwege hun jubileum. Zij ontvingen van het bestuur een mooie bos bloemen en een bijbehorend jubileumspeldje. Ook werd er bij de jubilarissen in de categorie van 50 jaar lid uitgebreid stil gestaan.

Jubilarissen 50 jaar lid

Evert Kwakkel

Evert Kwakkel was in zijn jeugdjaren een vleugelverdediger en werd later ook als centrale verdediger ingezet. Evert speelde in een talentvolle jeuglichting en is in de B-jeugd kampioen geworden. Hij heeft het 1e elftal gehaald en heeft jarenlang in 2e elftal gespeeld zijn voetbalcarrière heeft hij afgesloten in het 3e elftal. Evert moest het vooral van zijn inzet en fanatisme hebben. Tegenwoordig is Evert op de tennisbaan te vinden. Evert is een vaste supporter van het eerste elftal zowel bij uit als thuis wedstrijden is hij van de partij.

Klaas Hekman

Klaas Hekman speelde in een talentvolle jeugdlichting en is kampioen geworden in de B junioren eerst met B2 en later met B1. Klaas was een robuuste centrale verdediger. Ook zat Klaas samen met o.a. Herman van den Berg in de feestcommissie. Tegenwoordig kom je Klaas nog vaak achter de bar tegen, hij is daar als barvrijwilliger nog steeds actief.

Johan de Weerd

Johan de Weerd jarenlang een vaste waarde binnen facilitaire zaken, hij zorgde dat alles goed geregeld was. Hij was de spil bij het organiseren van allerlei activiteiten die onze vereniging kent. Zo kwam bijvoorbeeld het Oktoberfest o.a. uit zijn koker, maar ook is hij (mede)organisator van de jaarlijks terugkerende wintertoernooi voor de senioren.

Hendrik Jan Huzen

Hendrik Jan Huzen ons erelid is ook 50 jaar lid. Een duizendpoot die op velerlei gebied actief binnen onze vereniging is. Zo is Hendrik Jan relatiebeheerder bij de sponsorcommissie. Penningmeester van de Club van Honderd, ook zit hij in de financiële commissie van de bestuursgroep Financiën en Administratie, was actief binnen de financiële commissie van de bouw van ons nieuwe clubhuis, is daarnaast ook nog vertegenwoordiger van S.V. Nieuwleusen samen met Herman van den Berg bij uit- en thuiswedstrijden van het eerste elftal. En dan zijn er vast nog wel een aantal functies vergeten te noemen die hij heeft gedaan en wellicht nog steeds doet. Kortom een zeer betrokken en actief lid binnen onze vereniging.

Gerard Kooiker

Dan zijn we nu aangekomen bij Gerard Kooiker, 50 jaar lid, maar niet zo maar 50 jaar lid… Gerard is 50 jaar spelend lid! Afgelopen mei heeft hij 50 seizoenen volgemaakt. Dat is een unieke en heel bijzondere prestatie die voor maar weinigen is weggelegd. Gerard begon op 9 jarige leeftijd bij S.V. Nieuwleusen te voetballen onder leiding van Gerrit Klompjan. In die tijd mocht je nog niet eerder gaan voetballen dan met negen jaar, anders had Gerard dat zeker gedaan. Ook Gerard werd in de B’s kampioen onder leiding van Bé Harke en Roel Terhorst. Gerard behaalde het eerste elftal en heeft uiteindelijk 118 keer in het eerste gespeeld. Twee keer kampioen geworden met het eerste en ook twee keer met het tweede elftal en nog een keer met het derde. De 50 seizoenen zijn behaald en dat betekende ook een einde aan zijn actieve voetbalcarrière. Hij sloot zijn voetbalcarrière af in het zesde die hem een mooie laatste wedstrijd bezorgde waarin hij als spits maar liefst drie keer wist te scoren. Een verslag over zijn laatste wedstrijd is terug te vinden op onze site. Gerard blijft nog wel actief als scheidsrechter binnen onze vereniging.
Het bestuur vind het volmaken van 50 seizoenen een dusdanige unieke en bijzondere prestatie dat zij Gerard een ingelijste shirt van S.V. Nieuwleusen met de naam Kooiker en 50 er op aan hem hebben aangeboden.

Op de foto v.l.n.r.  Gerard Kooiker, Klaas Hekman, Johan de Weerd, Hendrik Jan Huzen en Evert Kwakkel

Jubilarissen 40 jaar lid

V.l.n.r. Heico Ruitenberg, Thiemo Vreeburg, Been Dunnink, Hendrik Jan de Weerd, Dinant Bollemaat, Gerrit Eikrlboom en Ben Eikelboom

Jubilarissen 25 jaar lid