Jonge garde S.V. Nieuwleusen te goed voor de heren op leeftijd

Het 8e elftal van S.V. Nieuwleusen is een jong vriendenteam grotendeels bestaande uit studenten. De meeste jongens spelen al vanaf de jeugd samen met elkaar waardoor het team goed op elkaar is ingespeeld. De kracht van het 8e ligt in de teamgeest: Iedereen is bereidt keihard voor elkaar te werken op het veld.  Hiermee kan een eventueel gebrek aan kwaliteit gecompenseerd worden. Op het veld telt alleen de volle buit, naast het veld staat alles in het teken van de lol. Een echt vriendenteam.

Het 8e werd in het seizoen 2017-2018 geboren. In dit debuutseizoen werd de ploeg direct knap derde. Dit seizoen waren ze er op gebrand om de successen uit de jeugd opleiding te herhalen op het kelderklasse niveau. Het doel was uiteraard de felbegeerde titel van de 6e klasse.

Het leek er in de winterstop echter niet op dat dit doel behaald zou gaan worden. Dieptepunten waren nederlagen tegen directe concurrenten Gramsbergen en Sibculo.

Na de winter, toen het weer mooier werd, begon de ploeg te draaien. Heuse ‘mooiweersvoetballers’ dus. De laatste 8 wedstrijden werden allemaal omgezet in een overwinning waardoor het 8e steeds dichterbij de bovenste plek in de buurt kwam. De kampioenswedstrijd was het sportieve hoogtepunt van heren 8. Er was veel aan promotie gedaan op de facebookpagina en er was dan ook veel publiek. Afgelopen zaterdag werd er na de 6-1 zege op Bergentheim voor een Champions League waardig de titel officieel binnen gehaald. Er volgde een rondrit door het dorp. Een prachtig seizoen voor de jonge heren die nog lang in de heugenis zal voortleven.

Spelers van links naar rechts, beginnend bovenaan: coach Marinus Krul, Ricardo Roeberts, Alwin Krul, Collin van der Kolk, Joas Groen, Christian Harke, Bas Ophof, Lars Klein, Dion Hulleman, Koen Dunnink, Prithwin Ravichandran,
Rij onderaan: Jorian Lefers, Thom Paasman, Luut Akse, Jaromir Palthe, Arno Huisman, Jasper Kooiker, René Bloemers, Julian Gunneman en Floris van der Linde

Op de foto ontbreken: Mark Kouwen en Jasper van Veen