JO15-1 wint Aalborg City Cup in Denemarken. Update dag 3

Woensdagavond 9 mei om 21:00 uur vertrokken 12 spelers en 2 begeleiders van S.V. Nieuwleusen JO15-1 met de bus van Eurosportring richting Denemarken. Ze nemen deel aan de Aalborg City Cup 2018. 

Voordat de bus vertrok richting Denemarken moest er eerst nog een team uit Bolsward opgepikt worden. De meiden van S.V. Bolsward O15 stapten met veel bravoure de bus in en de eerste contacten werden meteen gelegd door onze boys. Na een lange nacht met weinig slaap bleek dat we net op het nippertje aan zouden komen voor onze eerste wedstrijd. Deze wedstrijd moesten we spelen tegen B52 uit Denemarken. Al vrij snel keken we tegen een 1-0 achterstand aan door een onverwacht afstandsschot van B52. Op het veldspel van onze boys was echter niets aan te merken en al snel speelden we de fysiek sterkere Denen van het kastje naar de muur. Bij een gevaarlijke uitval waarbij drie spelers van B52 alleen op het doel van Rick afgingen, dacht iedereen dat dat de 2-0 zou opleveren. Echter Rick dacht hier anders over en wierp zich met zijn hele ziel en zaligheid voor de bal! Aanval onschadelijk gemaakt!! In de tweede helft werd de terechte gelijkmaker gemaakt, na loslaten van de bal door de keeper was Melle Vrieling er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen. Hierna joeg het team vol op de winnende goal. Deze viel vlak voor tijd; na een voorzet van Luuk kopte Jille door op Randy (gastspeler dit toernooi) die de bal beheerst binnen schoot. De eerste overwinning was een feit! Na een half uur verdiende rust moesten we aantreden tegen Rødekro IF 2. We begonnen niet zo best aan deze wedstrijd. Enige overschatting van onze kant zorgde niet voor het gewenst spel. Na wat tactische aanwijzingen en met name wat aansporingen vanaf de kant, werd de wedstrijd toch in ons voordeel beslecht. Het was als eerste Randy die wederom doeltreffend uithaalde. Na goals van Tieme en Jille liepen we uit naar 3-0. Rødekro deed nog iets terug maar het was Maurits die tekende voor de 4-1 einduitslag. Al met al een zeer geslaagde eerste dag. Vrijdag  volgen de resterende twee poulewedstrijden. Daarna weten we of we strijden in de halve finale of niet, wordt vervolgd…

Aalborg City Cup 2018 Dag 2

 

 

Gisteravond na het avondeten, dat overigens best in de smaak viel, zijn we naar onze accommodatie voor de avond en nacht gegaan. De prima organisatie had shuttle bussen geregeld die alle deelnemende teams naar de verschillende slaap locaties heeft gebracht. Wij verblijven in een school samen met een stuk of 12 andere teams. We hebben daar het ons toebedeelde klaslokaal ingericht als slaapzaal en daarna nog wat gechilled. Een aantal heeft een mooie film gekeken op het door Jeroen en Hans vakkundig ontgrendelende smartboard en anderen van het team hebben zich vermaakt met het maken van dates voor de disco. Al met al was iedereen het erover eens dat het een geslaagde eerste dag was geweest, maar dat we zeker zouden moeten proberen om de halve finales te halen. Dus… redelijk op tijd het nest in en om 6.00 stonden we allemaal weer fris naast het luchtbed! Na een prima ontbijt maakten we ons op voor de belangrijke derde poulewedstrijd tegen södra skärgårdens IK. De jongens waren goed geïnstrueerd door Jeroen en dat resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong, Randy rondde een prima aanval af en Jille benutte een strafschop na een overtreding op hem zelf. Het zonnetje schijnt volop hier in Denemarken, letterlijk maar ook figuurlijk. Aan de kant hebben we genoten van prachtige aanvallen en mooi voetbal. Uiteindelijk liepen we deze wedstrijd uit naar 5-0! Nog steeds hadden we na deze wedstrijd nog minimaal een puntje nodig om de halve finale te halen. De focus ging dan ook snel op de laatste poulewedstrijd. Nu we toch zo lekker bezig zijn willen we deze wedstrijd ook graag winnend afsluiten.

Tegen Hammel GK kwamen we wederom prima uit de startblokken. Waar we gisteren de wedstrijd op “normaal” gras nog wat moeite hadden ons spel te spelen, ging het vandaag prima! Resultaat: 5-0 winst! En een plek in de halve finale veilig gesteld!!! Na deze twee wedstrijden zijn we met zijn allen heerlijk gaan ontspannen bij een plaatselijk zwemterrein, waar menig potje kippen uitmondde in een ferme pets op de oortjes van 1 van de spelers! Vanavond natuurlijk nog weer een verrassing wat er op het menu zal staan en verder natuurlijk nog de disco waar menigeen ook nog graag zou “scoren”..

Tot nu toe beleven we met z’n allen hele mooie dagen en hebben allemaal heel veel zin in de finaledag van morgen!  Wordt vervolgd…

Aalborg City Cup 2018 dag 3

 

En jawel, vandaag was het zover! Na twee dagen poulewedstrijden was het vandaag finale day! Als eerste moesten we de halve spelen, deze stond gepland voor 12.40 uur, dus we hadden genoeg tijd om eerst eens even een beetje bij te slapen en vervolgens op het gemak te ontbijten. Aan deze voorbereiding kon het zeker niet liggen. De halve finale speelden we tegen Jelling FS, een team met veel fysieke kracht en een behoorlijke wil om te winnen. De eerste helft overleefden we de storm en we speelden zelf in de tweede helft iets opportunistischer wat resulteerde in een mooie kans voor Randy. Helaas voor ons miste zijn schot kracht waardoor de keeper kon redden. Even later was het wel raak. Na een mooie pass van Thomas kwam Jille goed door op de linkerflank. Randy liet goed horen dat hij vrij stond voor het doel en kon de op maat gegeven bal van Jille met zijn linkervoet binnenschieten! 1-0! Na deze voorsprong besloten we deze tot de laatste minuut met man en macht te verdedigen. Nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Rick, maar onze keeper hield het hoofd koel en zijn doel schoon!!! Na het laatste fluitsignaal beseften we het: we staan in de FINALE!!!
Deze finale zou gespeeld worden om 16.00 uur. Onze tegenstander Azalea BK uit Zweden speelde ook in oranje shirts waardoor wij in onze warm up tenues moesten aantreden. Een aantal spelers had dit shirt echter op de slaaplocatie laten liggen waardoor we nog even een ritje met de bus van het sportpark naar de school moesten maken en vice versa. Om 15.35 uur waren we terug en konden we direct aan de warm up beginnen, wel zo handig..
Helaas bleek in de warming up dat Luuk in de halve finale geblesseerd was geraakt en de finale aan zich voorbij zou moeten laten gaan. De eerste helft van de finale verliep wat chaotisch, je kon zien dat beide teams wat last hadden van de zenuwen. Ook niet niets natuurlijk, na twee intensieve dagen je nog 1 keer opladen voor de finale! Het leek erop dat Azalea het duel in handen nam. Met name via hun linkerkant kwamen ze een aantal keer gevaarlijk door. Rick redde knap op een schot dat richting de korte hoek ging. Verder werden de aanvallen vakkundig gepareerd door onze verdedigers, Mathijs, Maurits, Nemo en Jesse. De rust werd gelukkig gehaald met de brilstand: 0-0. We spraken af dat ons strijdplan in de tweede helft zou bestaan uit het sneller zoeken van onze aanvallers Jille en Randy. Zo gezegd zo gedaan. Tweede helft hadden we de touwtjes weer in handen en gingen via gevaarlijke ballen op de spitsen op jacht naar de 1-0. Jille zette fantastisch door aan de linkerkant van het veld en kom ook in het strafschopgebied niet meer gestopt worden. Hij haalde bekeken uit en dat betekende de 1-0 voor ons! Na deze treffer hadden onze spelers maar 1 opdracht, alle ballen diep wegspelen en de 1-0 over de streep trekken. Het maakt namelijk niet uit HOE je een finale wint ALS je hem maar wint! Met veel arbeid op het middenveld van Sander, Thomas, Melle en Tieme werden de meeste aanvallen van Azalea onschadelijk gemaakt. Echt grote  kansen kregen beide teams niet meer, totdat Jille doorbraak via wederom de linkerkant. Op het moment dat hij Thomas aanspeelde werd hij ruw onderuit geschopt. Zijn reactie op deze smerige overtreding was niet verstandig maar begrijpelijk, hij duwde zijn tegenstander,  waarop hij de gele kaart kreeg en het veld voor 5 minuten moest verlaten. Gelukkig doorstonden we de laatste paar minuten met tien man. Na het laatste fluitsignaal van de scheids waren we natuurlijk allemaal enorm blij en trots op het resultaat dat we met zijn allen als team hebben neergezet! Ongeslagen kampioen op een internationaal toernooi met veel technische en fysieke weerstand! Trots werd de beker in ontvangst genomen en kon het feesten beginnen!
Namens JO 15-1,
Jeroen en Hans, trainer en leider, maar bovenal twee trotste kerels!!!