Jan Pasman benoemd tot erelid van S.V. Nieuwleusen

Zaterdag 31 augustus tijdens de zeer druk bezochte open dag bij S.V. Nieuwleusen, is Jan Pasman benoemd tot erelid. Jan Pasman zet zich al jarenlang in op vele vlakken, zoals diverse functies in de jeugdcommissies en bestuurslid van jeugdzaken en voetbalzaken. Ook organiseerde hij diverse toernooien. Hij is ook de grondlegger voor het plan om de jeugd van S.V. Nieuwleusen naar een hoger spelniveau te brengen en met succes. Daarnaast is Jan betrokken geweest bij de oprichting van de Voetbalschool Nieuwleusen.
Namens het bestuur kondigde voorzitter Erwin van Leussen de benoeming aan en speldde Jan Pasman de welverdiende erelid-speld op. Met een minutenlange staande ovatie liet het voltallige publiek de waardering blijken voor de zichtbaar geëmotioneerde Jan.

De speech van voorzitter Erwin van Leussen:
Dag allemaal,

Mag ik jullie speciale aandacht vragen voor een bijzondere huldiging voor een bijzondere man.
Mag ik naar voren vragen Jan Pasman en zijn vrouw en kinderen.

Jan, ik weet hoe fijn je het vindt om vol in de spotlights te staan, niet dus….maar dit kan écht niet zonder de zeer verdiende spotlights dus laat het maar lekker over je heen komen. Je hebt het verdiend. Ik beloof je dat Ik het kort zal houden.

Jan Pasman, wat een bijzondere man. Wat een tijd en energie heb jij in deze club geïnvesteerd en investeer je nog steeds!

Een kleine greep uit de vele activiteiten die jij doet en gedaan hebt:
– Voorzitter jeugdcommissie;
– Jarenlang jeugdleider geweest;
– Jarenlang bestuurslid van jeugdzaken , de jeugdcommissie;
– Samen met Harm Jan Haak en Piet Elzinga de grondlegger van het plan om de jeugd van S.V. Nieuwleusen op een hoger niveau te brengen, de resultaten zien we. Daar gaan we de komende jaren zeker de vruchten van plukken;
– Na je carrière als bestuurslid maakte je onderdeel uit van Voetbalzaken;
– Voorzitter van de afdeling Jeugd, Jeugdcoördinator;
– Je ging en gaat op bezoek nieuwe leden en hun ouders;
– Je bent organisator van diverse toernooien geweest;
– Je runde de Kledingcommissie;
– Verdere specialiteit van je is het uitzoeken van voetbalkleding in de zomermaanden;
– Je bent betrokken bij de oprichting van onze Voetbalschool;
– Leider van ons 4e seniorenteam dat vorig jaar glansrijk kampioen is geworden;
– Uitstekende contacten bij en met de KNVB en andere sportverenigingen, wie kent jou niet;
– Jan is van vele zaken het aanspreekpunt voor onze leden.

Jan mede door jou liggen er hier nu 2 kunstgrasvelden achter elkaar, zonder jou had dit er nooit zou uitgezien. Jij was het die zei: “Als we nou een klein stukje van het speelveld van het zwembad erbij krijgen dan kunnen we de velden draaien en achter elkaar leggen” en zo geschiedde.

Verder ben je bij nacht en ontij op de club. Ik was hier ooit op een tijdstip in de zomerstop, waarvan ik zeker wist dat er niemand zou zijn. En toch hek open, ik op onderzoek uit en ja hoor. Daar staat Jan Pasman…. Wat doe jij hier nou? Ach ik dacht binnenkort beginnen de trainingen en de wedstrijden weer dus laat ik voor elk team de ballen maar oppompen en de waterzakken klaarmaken. Ik zei, dat kunnen de leiders toch wel zelf doen? Jij zei, ik doe dat met veel plezier en dan hoeven de leiders dat niet meer te doen. Jij neemt veel mensen ongemerkt heel veel werk uit handen.

Jan, in de rol die jij zoveel jaren hebt vervuld, moet je kunnen organiseren maar zeker ook relativeren en incasseren. Voetbal is emotie. Dat begint in het seizoen al met de indeling van m.n. de jeugdteams. We weten allemaal dat er over de indelingen altijd veel meningen zijn. Natuurlijk van de spelers maar ook diverse ouders weten zich dan te roeren waarbij ze vaak niet altijd de achtergronden kennen van sommige keuzes. Kortom, je moet soms een olifantenhuid hebben. Natuurlijk deed je dat niet alleen. Maar daar waar veel mensen de handdoek al lang in de ring zouden hebben gegooid, daar kwam bij jou de clubliefde extra naar boven en ging je samen met vele anderen onverminderd door. We kunnen daar alleen maar ontzettend veel respect voor hebben.

Jan dan is nu toch écht het officiële moment gekomen dat wij als bestuur van S.V. Nieuwleusen besloten hebben om jou tot erelid van onze vereniging te benoemen.
Wij willen je namens onze hele vereniging bedanken voor jouw inzet. We kennen je gezondheidssituatie met het gevecht dat je keer op keer aangaat. We duimen voor je en hopen op positievere berichten. Dank voor al die jaren inzet en we hopen met jou en je familie dat jij dit nog heel lang kunt doen!

Ik wil je dan nu graag de erespeld opspelden en de bos bloemen aan je vrouw Alice geven en ons publiek vragen om te gaan staan en om je een staande ovatie te geven.
Jan, Alice en kinderen bedankt!