Jaarboek voetbalseizoen 2017-2018

Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen. De eerste trainingen en oefenwedstrijden zijn alweer afgewerkt.

Op het sportpark “het Klaverblad” is in het afgelopen seizoen het nieuwe clubhuis vergevorderd dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren. Het komende seizoen zal het clubhuis definitief worden geopend en kunnen de wedstrijden op het hoofdveld vanaf de nieuwe tribune en vanuit de kantine worden bekeken..

Het seizoen 2017-2018 kende voor het eerste team een teleurstellend slot met de degradatie naar de 3e klasse na een verblijf van maar 1 jaar in de 2e klasse Noord. In de historie van S.V. Nieuwleusen is dit de 3e degradatie vanuit de 2e klasse. Erg jammer nadat aan het begin van het seizoen het 60-jarig bestaan van de vereniging de promotie nog uitbundig werd gevierd.

Voetbalsport is een sport van “met elkaar” en “voor elkaar” waarbij een goede organisatie, goede begeleiding, veel vrijwilligers, een juiste mentaliteit, respectvol handelen en samen plezier maken belangrijke zaken zijn die bijdragen aan goede teamprestaties.

Hopelijk gaan we er met zijn allen er weer alles aan doen om er weer een prachtig komend voetbalseizoen van te maken.

Om de geheugens wat op te frissen en om weer een beetje in de stemming te komen is in het bijgaande document een verslaglegging van het afgelopen voetbalseizoen weergegeven.  Natuurlijk is er veel aandacht voor de 1e selectie maar daarnaast zijn er ook veel andere stukjes over onder andere  de (kampioen)teams, het jubileumfeest en de voortgang van de bouwactiviteiten in het jaarverslag terug te vinden. Veel leesplezier.

Iedereen een fijn en sportief seizoen 2018-2019 toegewenst.
Gerrit Krul

(met dank aan Rob Goutbeek voor het bijhouden van de statistieken)