Historie S.V. Nieuwleusen met wandeling tot leven gebracht.

Wij hebben een leuke wandeling gemaakt langs historische plekken van S.V. Nieuwleusen. De wandeling is 9 km. en begint en eindigt bij sportpark ´t Klaverblad.  Deze kun je individueel wandelen. Volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid mag dit met maximaal 2 personen.  Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Ook geldt er een uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen.

De historie van S.V. Nieuwleusen wordt met met 19 foto´s tot leven gebracht. Er wordt duidelijk omschreven wat er op de foto´s te zien is en wat er zich daar vroeger heeft afgespeeld.

Je krijgt o.a. antwoord op de volgende vragen?

• Wat was de 1e naam van S.V. Nieuwleusen?
  • Waar vond in 1957 de oprichtingsvergadering plaats?
  • Waarom is voor de clubkleuren oranje/zwart gekozen?
  • Op welke velden heeft S.V. Nieuwleusen gevoetbald?
  • Hoe zag sportpark ´t Klaverblad er vroeger uit?

De wandeling is te downloaden via de volgende link:

Update route 3 januari 2021Wandeltocht met historie

Bron: Historische vereniging Nieuwleusen en archief S.V. Nieuwleusen www.beeldbanknieuwleusen.nl

Heeft u naar aanleiding van deze wandeltocht vragen, opmerkingen, aanvullingen en/of wijzigingen neem dan contact op met Klaas Kreule via redactie@svnieuwleusen.nl

Mocht het niet lukken om de wandeling te downloaden stuur dan een mail naar redactie@svnieuwleusen.nl. We doen dan ons best om u een geprint exemplaar te bezorgen.