Het doek valt definitief voor S.V. Nieuwleusen

Zaterdag 12 mei viel voor S.V. Nieuwleusen in de 2e klasse Noord helaas definitief het doek. Op het zonovergoten sportpark ’t Klaverblad moest het aantreden tegen VV Omlandia uit Ten Boer, een plaatsje 10 kilometer boven de stad Groningen.
Op het té lange gras was het na 18 minuten dat aanvoerder Jeroen Haan voor de gasten na vermeend buitenspel mocht doorgaan, maar S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp bleek wederom een betrouwbare keeper en redde fraai. Hierna was het Mark de Weerd die een soepel lopende aanval wilde afronden maar zijn te zachte inzet met zijn mindere been werd van de doellijn gehaald. Ook Stan Scholten rukte in de 36e minuut vanaf links goed op maar ook zijn schot met zijn chocoladebeen werd gered door keeper Devon Harmsma. Helaas voor de spelers en de trouwe S.V. Nieuwleusen aanhang kwam Omlandia toch onverwacht op voorsprong net voor rust via Martin Oudman. Hij scoorde verrassend uit een moeilijke hoek vanaf rechts. In de tweede helft is het eerst de ingevallen Bas Evenboer en daarna Tom Vasse die het doel van keeper Devon Harmsma bestoken maar hun pogingen treffen helaas geen doel. Ook Tim redde nog een keer op een inzet van de gevaarlijke aanvoerder Jeroen Haan. Het is uiteindelijk in de 72e minuut Jan Oosterbeek die de wedstrijd op slot gooit door 0-2 binnen te schieten. VV Omlandia ging achterover leunen en S.V. Nieuwleusen bleef wel enthousiast aanvallen maar meer dan een vlammend schot van de ingevallen Wouter Tabbers leverde het niet op. Ook hier redde de Omlandia keeper knap. Nu maar uithuilen en volgend jaar met fris elan in de 3e klasse beginnen. De ervaring die deze jonge ploeg dit jaar opgedaan heeft in de 2e klasse zal volgend seizoen vast zijn waarde hebben. Zaterdag 19 mei volgt de uitwedstrijd tegen VV Zuidhorn.
Opstelling:

Doel: Tim Hoogenkamp
Achterhoede : Saake Malestein (65e min. Ruben Scholten) – Stefan van Veen – Roy Bollemaat – Stan Scholten
Middenveld : Ruben Brinkman – Mark de Weerd – Anne Jan Broek (45e min. Bas Evenboer)
Aanval : Reinier Meijerink – Tom Vasse – Justin Beentjes (60e min. Wouter Tabbers)
Scoreverloop:          42e minuut  0-1 Martin Oudman
72e minuut  0-2  Jan Oosterbeek

Pupillen van de week waren de enthousiaste meisjes van MO13-1 Loes Veurink en Laura Middelveld.