Gezellige Ledenavond Club van 100

De jaarlijkse ledenavond van de Club van 100 was vrijdagavond 1 november jl. een echte voetbalavond. De speler van het seizoen 2018-2019 en het talent van 2018-2019 werden bekend gemaakt. Daarnaast vertelde hoofdtrainer Jeroen Elzinga over de manier van werken met het 1e elftal.

Voorzitster Annelies Kooiker – Westerik vroeg een minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van Teus van den Brink, lid van de Club van 100 en Jan Pasman, erelid van S.V. Nieuwleusen.

In de ledenvergadering kwamen het jaarverslag, begroting (dubbele bijdrage voor de buitenlandse trainingsstage) en de plannen voor het nieuwe seizoen voorbij.

Er werd ook even stilgestaan bij het nieuwe bord “Hogerop met eigen talent” aangeboden door Alvasi en Klaas Fosfaat en de door Freek Dijk gemaakte “Zuil” voor de wedstrijdbal bij het betreden van het veld van ons 1e elftal bij de thuiswedstrijden. Er volgde een hartelijk applaus voor Erik Fieten, Klaas Kooiker en Freek Dijk.

Verder vertelde Annelies dat bestuurslid Bertus Knotters vervangen is door Henri Vasse, die in de loop van dit seizoen de rol van penningmeester op zich zal nemen. Hierdoor blijft Hendrik Jan Huzen alleen de rol van secretaris nog vervullen.

Tim Hoogenkamp werd de beste speler van het seizoen 2018-2019. Hij bleef met een 7,3 Tom Vasse (7,21) en Saake Malestein (7,20) net voor.

Tot talent van het jaar werd Roy Bollemaat (Heren 1) gekozen. De overige kandidaten waren; Anja van Kesteren (Vrouwen 1) Luuk Malestein (Heren 2) en Leon de Raad (JO19-1)

Na de pauze vertelde hoofdtrainer Jeroen Elzinga hoe hij met zijn kader ons eerste elftal begeleidt en stap voor stap probeert een hoger niveau te bereiken. Heel belangrijk hierin is de fitheid van de groep. Met ondersteuning van Helios en Fysio Vechtdal wordt hier wekelijks aan gewerkt. Ook vertelde hij de vele aanwezigen hoe ons eerste elftal de wedstrijden aanpakt. Dit laatste ook als vervolg op het meenemen van de leden van de Club van 100 en Supporters in de wedstrijdbespreking van de thuiswedstrijd op 26 oktober tegen SCD’83. Na dit technische verhaal werd er door de aanwezigen nog even gezellig nagezeten met een hapje en drankje.

Hierna nam de supportersvereniging de avond over met een bierproefwedstrijd. En ook enkele leden van de bedrijvenclub kwamen nog even het gezellig clubhuis binnen. Deze groep had een bezoek gebracht aan de paardenrennen in Wolvega. Al met al een gezellige avond.