Gerard Kooiker stopt na 50 seizoenen met voetballen

Na 50 seizoenen te hebben voltooid, zet Gerard Kooiker een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. Op zaterdag 25-5-2019 speelde Gerard zijn allerlaatste wedstrijd. Een dag vol met verrassingen voor hem. Zo werd hij in stijl opgehaald bij zijn huis, door André Massier van Massier Diervoeders in een bakwagen van de desbetreffende (shirt)sponsor van S.V. Nieuwleusen 6, met daarin een picknicktafel waar Gerards teamgenoten hem op zaten te wachten. Bij zijn huis moest hij zich eerst omkleden en pas toen hij een van zijn oude wedstrijdshirts aan had, een collectorsitem uit het seizoen 1978/ 1979, mocht hij mee naar het sportpark ’t klaverblad om daar op het hoofdveld zijn laatste wedstrijd te voltooien. Op het programma stond S.C. Lutten 4, die één plekje hoger op de ranglijst stond. Gerard mocht deze wedstrijd als aanvoerder in de spits positie voetballen. Dat bleek met name in de tweede helft zeer goed uit te pakken waarin Gerard maar liefst 3x scoorde en dus een hattrick maakte. Een minuut voor het einde van de wedstrijd kreeg Gerard een publiekswissel, waarbij zijn teamgenoten en de tegenstander een erehaag vormden. Aan het einde van de erehaag kreeg Gerard een bos bloemen, een S.V. Nieuwleusen bal met alle handtekeningen van zijn teamgenoten en een prachtige karikatuur aangeboden.

Klik hier voor het filmpje!