Gelijkspel voor Vrouwen 1 in Emmeloord

De vrouwen van S.V. Nieuwleusen moesten het  zaterdag 20 oktober tegen dezelfde tegenstander aantreden als de week ervoor. Die wedstrijd werd met 6-1 winst afgesloten door Nieuwleusen. Nu was de wedstrijd op sportpark Ervenbos in Emmeloord tegen Vrouwen 1 van SC Emmeloord. De wedstrijd eindigde in 2-2.
Het eerste half uur begon S.V. Nieuwleusen waar het vorige week was geëindigd, namelijk druk zetten naar voren en het creëren van vele kansen. Alleen verzuimden we kansen om te zetten in doelpunten. In de 31e minuut is het toch raak voor de vrouwen van Nieuwleusen. Op een assist van Sanne weet Ponne het net te vinden. Ttoch blijft het tweede doelpunt uit en zelfs aan het einde van de eerste helft verandert het spelbeeld. Emmeloord komt meer opzetten. Nieuwleusen speelt slordig, speelt niet elkaar meer in de voet aan en hanteert teveel de lange bal, die makkelijk door Emmeloord kan worden verdedigd. Emmeloord krijgt een goede mogelijkheid, maar dankzij goed keeperswerk van Elsbeth blijft de voorsprong voor Nieuwleusen. Goed spel van Emmeloord brengt in de 40ste min de 1-1.
En zoals het vaak gaat in het voetbal, als je hem zelf niet scoort, valt hij wel snel aan de andere kant. Uit een corner valt de bal goed en gelukkig voor Emmeloord, in de 44ste minuut. Waardoor er gerust moet worden met een 2-1 achterstand. Bart geeft in de rust uitleg over hoe hij het wil gaan spelen en we starten de 2de helft vol goede moed, want we willen niet verliezen na de gemakkelijke winst van vorige week. De rust zijn de volgende wissels toegepast: Anja en Kim eruit voor Lisanne en Melissa Gerits. De tweede helft komt het betere spel van Nieuwleusen weer terug evenals de kansen. In de 57ste minuut scoort Sanne de 2-2. De dames van Nieuwleusen gaan dan vol de winst. Vele kansen worden gecreëerd, maar de bal wil er niet in. Wanneer Corina het net wel gevonden heeft, wordt de goal afgekeurd door een zogenaamd buitenspel. Hierdoor bleef de eindstand 2-2. Gezien het spelbeeld hebben de vrouwen  van S.V. Nieuwleusen  2 punten laten liggen.