Gelijkspel S.V. Nieuwleusen 2 – Den Ham 2

 

Op zaterdag 2 oktober speelde het tweede tegen Den Ham 2. Een ploeg waartegen ook in het korte seizoen van vorig jaar werd gespeeld, destijds won het tweede nipt van de ploeg uit Den Ham. Nadat een minuut stilte in acht was genomen om stil te staan bij het overlijden van Jan Westerman floot scheidsrechter Ter Hoek voor de aftrap.

In de tiende minuut is het Lars Gruben, die de 1-0 lijkt te maken, maar door een fraaie sliding op de doellijn van een verdediger van Den Ham wordt de 1-0 nog voorkomen. Echter in de rebound weet Lars het overzicht te behouden en legt hij de bal opzij waar Sjoerd Klein alsnog de 1-0 voor S.V. Nieuwleusen binnen kan tikken. Een minuut later lijkt Lars de 2-0 al te maken maar volgens de arbiter uit Almelo doet Lars dit in buitenspelpositie. In de 22ste minuut is het Mike ‘Parami’ Mijnheer die de 2-0 binnenschiet. Na goed druk zetten kan Mike de bal uiteindelijk langs de keeper spelen en staat de 2-0 op het scorebord. Den Ham wordt wakker en probeert wat meer druk uit te oefenen op het doel van keeper Roy van Leussen. Nadat de rechtsback van Den Ham het veld oversteekt met de bal wordt de aansluitingstreffer door Den Ham nog voor rust gemaakt.

Na rust is het Den Ham dat nadrukkelijk op zoek gaat naar de gelijkmaker. De lange bal wordt veelal gespeeld en dit levert veel fysieke duels op. De mannen van Van Eerbeek, vandaag onder hoede van ad-interim Robin Hoogenkamp proberen in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit levert een kopkans op voor Sjoerd Klein. Helaas mist zijn kopbal richting. Uit een van de lange ballen weet de invaller van Den Ham te ontspannen aan de Nieuwleusener verdediging en tikt de 2-2 binnen. Beide ploegen proberen nog voor de winst te gaan maar echt grote kansen worden er niet meer gecreëerd. Na 90 minuten fluit de vooraf in het zonnetje gezette scheidsrechter Ter Hoek voor het laatst deze middag en delen Nieuwleusen en Den Ham de punten.

Zaterdag 9 oktober spelen wij om 12.30 uur een in Dalfsen tegen ASC ’62.