De meiden van S.V. Nieuwleusen JO12-3M zijn zaalkampioen!

Op de kampioensfoto staan van links naar rechts:
Staand: Jorinde van de Bergh, Job van de Bergh (leider), Mae van Spijker, Merel Horstra, Anniek Schouten, Meike Hoeve, Janneke Schouten (leider), Lois Visscher, Corina Wierbos (trainer).
Zittend: Nathalie Brinkman, Demi Fictorie, Marit Wiersma. Op de foto ontbreekt Lise van de Hoek.

Na een verdienstelijke derde plek in de najaarscompetitie op het veld, begon op 21 december de zaalcompetitie voor de meiden van MO12-3 met twee wedstrijden in Ommen. We kwamen er gelijk wat oude bekenden tegen, teams waartegen we ook op het veld hebben gespeeld. Op basis van ervaringen in voorgaande jaren, hadden we niet al te hoge verwachtingen van de zaalcompetitie. Tegen de tijd dat je gewend bent aan het spelletje in de zaal, is de zaalcompetitie alweer afgelopen. Het is ons nog nooit gelukt om er kampioen te worden. Maar in Ommen zijn we best goed begonnen aan de competitie door één wedstrijd te winnen en er eentje te verliezen. De stijgende lijn zette zich door op zaterdag 4 januari door beide wedstrijden overtuigend te winnen. De meiden speelden opnieuw heerlijk fanatiek en de doelpunten vlogen erin. Op zaterdag 11 januari hebben de meiden in totaal vier wedstrijden gespeeld, waarbij wij in totaal 7 punten mee naar huis namen. Met nog maar één zaterdag in de zaal voor de boeg was het onduidelijk wat de tussenstand eigenlijk was. De uitkomst van onze houtje-touwtje rekenexercitie was dat ons team samen met de jongens van FC Dalfsen JO12-5 op de gedeelde eerste plek stonden. Op doelsaldo stond FC Dalfsen er net iets beter voor: 1 doelpunt verschil. Dat beloofde een spannende ontknoping te worden op zaterdag 18 januari met elk nog maar twee wedstrijden te gaan. Beide wedstrijden winnen én het liefst met een fors aantal doelpunten, was voor beide teams het droomscenario. Het is FC Dalfsen JO12-5 gelukt om beide wedstrijden met 2-0 en 3-1 te winnen. Maar wij hebben het nét iets beter gedaan. De eerste wedstrijd tegen JC Ommen hebben we gewonnen met 5-0. In de laatste wedstrijd tegen onze clubgenoten S.V. Nieuwleusen JO12-2 kwamen we eerst 0-1 achter te staan, maar we hebben dit toch snel kunnen ombuigen naar 5-1 winst. De spanning had gelukkig niet teveel vat op de meiden. Het betekent dat ons team gelijk is geëindigd met FC Dalfsen JO12-5, maar op doelsaldo zaalkampioen is geworden. Eerst heerste er nog wat onzekerheid of het allemaal écht waar was, maar al snel barstte de feestvreugde voor de meiden los. Na een fotoshoot van de kersverse kampioenen hebben we een welverdiend frietje gegeten in het clubhuis van S.V. Nieuwleusen. De meiden hebben het afgesloten met een heus waterballet: met de kleren aan onder de douche. Al met al waren het prachtige wedstrijdjes. Snelle aanvallen, sterk verdedigen als de bal toch de verkeerde kant op ging, mooi samenspel en niet te vergeten degelijk keeperswerk, hebben ons aan het kampioenschap geholpen. Het was bovenal teamwerk. Wij hebben er vooral van genoten en zijn trots op deze knappe prestatie!