Cursus verenigingsscheidsrechters bij de S.V. Nieuwleusen

In maart 2020 start de cursus in het clubhuis van de S.V. Nieuwleusen. Hiervoor hebben zich al een aantal mensen aangemeld, maar er is nog plaats voor meer.

Ben je 14 jaar of ouder en het lijkt je gaaf voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Dan is de opleiding Verenigingsscheidsrechter echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11-wedstrijden bij de S.V. Nieuwleusen.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen:

• Leiding geven aan 22 spelers op het veld;
  • Het toepassen van de spelregels;
  • Uitvoeren van praktijkoefeningen;
  • Samenwerken met assistent-scheidsrechters;
  • De 11 competenties;
  • Positie kiezen en volgen;
  • Spelhervattingen en disciplinaire straffen.

De cursus bestaat waarschijnlijk uit  3 bijeenkomsten en wordt ’s avonds gegeven in het clubhuis van de sv Nieuwleusen.

Je kunt je aanmelden bij (of voor vragen/informatie):

Gerrit Evenboer                   06-12 78 31 37  of per mail: famevenboer@hotmail.com

Edwin Lefers                        06-82 92 90 69  of per mail: edwin.lefers@home.nl